Δημοσκόπηση Pulse: Η μεγάλη διαφορά της ΝΔ και τα κριτήρια της ψήφου

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι πολίτες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με τα ίδια κριτήρια που είχαν στις προηγούμενες εκλογές.

Μεγάλη δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΙ πραγματοποίησε η Pulse. Σε αυτήν αποτυπώνεται η μεγάλη διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14% και στην τρίτη θέση είναι το ΠαΣοΚ με 11%.

Όπως και στις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις για την τέταρτη θέση έχουμε μάχη. Η Ελληνική Λύση φτάνει στο 8% με το ΚΚΕ στο 7%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο του 3%, ενώ κάτω από αυτό είναι η Νέα Αριστερά με 2,5%.

Ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και το ΜέΡΑ25 2,5% και ακολουθούν η Φωνή Λογικής 2,1% και οι Δημοκράτες 1,8%.

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, βάσει κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 16% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8%, το κόμμα της Νίκης και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 3% και η Φωνή Λογικής με 2,4%.

Η εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων

Από εκεί και πέρα η διακύμανση των ποσοστών κομμάτων είναι σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλη. Το ποσοστό της ΝΔ είναι πάνω από 30% και μπορεί να φτάσει μέχρι το 35,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 13,7% μέχρι το 18,3%, ενώ το ΠαΣοΚ από 10,5% μέχρι 14,5%. Το μόνο κόμμα από εκεί και κάτω το οποίο μπορεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο είναι η Ελληνική Λύση.

Τα κριτήρια της ψήφου

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στο ερώτημα για το κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν στις εκλογές. Το 50% απάντησε το ίδιο με τις εθνικές εκλογές, το 27% με κριτήριο τα καλύτερα πρόσωπα και προτάσεις και το 13% για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.