Δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΑΝΤ1 πραγματοποίησε η Marc ενόψει των ευρωεκλογών. Σε αυτήν αποτυπώνεται η μεγάλη διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων η ΝΔ υπολογίζεται ότι θα πάρει 33,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 15,2% και το ΠαΣοΚ να είναι τρίτο στο 12,2%. Μάχη έχουμε για την τέταρτη θέση ανάμεσα στην Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ με τη διαφορά τους να είναι οριακή.

Την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας αναμένεται να ξεπεράσει άνετα το όριο του 3%. Την ίδια ώρα υπάρχουν πέντε κόμματα που θα δώσουν την μάχη τους για να το ξεπεράσουν. Νίκη, Μέρα 25, Νέα Αριστερά φαίνεται να το καταφέρνουν, ενώ μάχη δίνουν η Φωνή Λογικής και οι Δημοκράτες.

Απογοήτευση από την Κυβέρνηση

Την ίδια ώρα αποτυπώθηκε η απογοήτευση του κόσμου από την Κυβέρνηση. Αθροιστικά σχεδόν το 60% έχει αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση, ενώ θετικά βλέπουν το έργο της το 40% των ερωτηθέντων.

Τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτίμηση για το που θα πάνε οι ψήφοι των Σπαρτιατών. Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής έχουν την μερίδα του λέοντος με 23%. Στην τρίτη θέση έρχεται το ΚΚΕ με 7% και ακολουθούν οι Πατριώτες με 6,7%.


Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Από εκεί και πέρα η δημοσκόπηση είχε ερωτήματα σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες σε ποσοστό 38,2%. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,1%, ενώ την τετράδα κλείνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε ερώτημα για τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς όλοι τους έχουν αρνητικό πρόσημο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 57% των ερωτηθέντων έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αυτός που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απόψεων (42,2%).

Στη δεύτερη θέση της δημοτικότητας έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τα ποσοστά του να είναι κοντά σε εκείνα του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συνέχεια ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Νατσιός και τελευταίος είναι ο Βασίλης Στίγκας.

Η πρόθεση ψήφου και οι αναποφάσιστοι

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει πάνω από 30% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ. Την ίδια ώρα μεγάλο ποσοστό δηλώνει αναποφάσιστο ενόψει των Ευρωεκλογών.