Sports Illustrated Swimsuit: 4 εξώφυλλα «γιορτή συμπερίληψης» για τα 60 χρόνια

Τέσσερις γυναίκες σε τέσσερα ξεχωριστά cover story για το επετειακό τεύχος του διάσημου περιοδικού Sports Illustrated Swimsuit που φέτος κλείνει 60 χρόνια.

To Sports Illustrated Swimsuit συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια του και το γιορτάζει με ένα επετειακό τεύχος. Τέσσερις γυναίκες σε τέσσερα ξεχωριστά cover story για το επετειακό τεύχος του διάσημου περιοδικού, το οποίο έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 1964.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα περιοδικά, αφού οι διαφημίσεις του ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Πέρα όμως από την οικονομική επιτυχία, η προσαρμοστικότητά του ήταν αυτή που του πιστώνεται ως το δικό του success story.

Για χρόνια τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς ήθελαν στα εξώφυλλα να φιλοξενούνται μονάχα πολύ αδύνατα κορίτσια νεαρής ηλικίας.

Οι εποχές (ευτυχώς) άλλαξαν και αλλάζουν και το Sports Illustrated Swimsuit έδειξε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των καιρών για συμπερίληψη και γυναικεία πρότυπα μακριά από το αφήγημα «αναλογίες μοντέλου».

«Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε καταρρίψει τα στερεότυπα, έχουμε αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα και έχουμε υπερασπιστεί τη συμπερίληψη», δήλωσε η Μ.Τζ. Ντέι, αρχισυντάκτρια του Sports Illustrated Swimsuit.

«Αν και το φετινό τεύχος είναι ένας φόρος τιμής στο πρόσφατο παρελθόν, είναι επίσης μια υπενθύμιση της δουλειάς που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες να αμφισβητήσουν το status quo, να γιορτάσουν τη δύναμη και την εμπιστοσύνη και να εμπνεύσουμε τους γύρω μας να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητά τους αλλά και να κυνηγήσουν άφοβα τα θέλω τους», συμπληρώνει.

Τα ατομικά εξώφυλλα για τα 60 χρόνια περιλαμβάνουν τις Γκέιλ Κινγκ, Κρίσι Τέιγκεν, Κέιτ Άπτον και Χάντερ ΜακΓκρέιντι. Το περιοδικό κυκλοφόρησε άλλα τρία εξώφυλλα αναδεικνύοντας «θρύλους» του Sports Illustrated όπως η Μάρθα Στιούαρτ, η Κρίστι Μπρίνκλεϊ, η Τάιρα Μπανκς και η Γουίνι Χάρλοου.

Ο ταλαντούχος φωτογράφος, Yu Tsai, είναι υπεύθυνος για το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε και λίγο από τα παρασκήνια των φωτογραφίσεων.

H Κρίσι Τέιγκεν επέστρεψε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit μετά από 10 χρόνια

H Κρίσι Τέιγκεν έχει εμφανιστεί στο περιοδικό συνολικά εννέα φορές μετά το ντεμπούτο της να είναι στο «Rookie of the Year» το 2010. «Η Κρίσι Τέιγκεν αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των κυρίαρχων μοντέλων» εξήγησε η η Μ.Τζ. Ντέι.

«Νιώθω σαν να έχω ζήσει 800 διαφορετικές ζωές από την πρώτη φωτογράφιση που κάναμε και μου αρέσει που όλες αυτές οι φωτογραφίες και όλα όσα έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν κεφάλαιο σε ένα βιβλίο» δήλωσε η Κρίσι Τέιγκεν στη συνέντευξή της στο περιοδικό.

Η τελευταία φορά που το μοντέλο εμφανίστηκε σε εξώφυλλο του Sports Illustrated ήταν το 2004 μαζί με τις Νίνα Αγκντάλ και Λίλι Άλντριτζ.

Η Γκέιλ Κινγκ μπήκε στο εξώφυλλο στα 69 της (και μπράβο της)

Η δημοσιογράφος Γκέιλ Κινγκ εμφανίζεται για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit και δηλώνει «περήφανη και πολύ χαρούμενη» για αυτή της την απόφαση.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει την Γκέιλ Κινγκ ως μια έγκυρη φωνή στη δημοσιογραφία. Η παρουσιάστρια του CBS Mornings είναι εξίσου δυνατή στην κάμερα με μαγιό όσο και με φόρεμα, και η χαρά, η αυτοπεποίθηση και η λάμψη της είναι απτές.

Η Γκέιλ Κινγκ αντιπροσωπεύει μια πολύπλευρη μαύρη γυναίκα, της οποίας η επιτυχία, η εργασιακή ηθική και η ταπεινότητα μάς εντυπωσιάζουν καθημερινά.

Η εμφάνισή της στο Sports Illustrated Swimsuit στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να υψώνουν τη φωνή τους», ανέφερε το περιοδικό κάνοντας μία σύντομη περιγραφή για την Κινγκ.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Χάντερ ΜακΓκρέιντι

«Κάθε χρόνο αισθάνομαι όλο και πιο σίγουρη για το ποια είμαι και τι προσφέρω», δήλωσε η Χάντερ ΜακΓκρέιντι στο Fox News πριν από τα αποκαλυπτήρια του εξωφύλλου.

«Και όταν φωτογραφήθηκα για πρώτη φορά για το Sports Illustrated το 2016, ήμουν τόσο νέα. Δεν είχα ιδέα για τις ευκαιρίες που θα μου έδινε», σημείωσε.
Ανεβάζοντας τη φωτογραφία της στο Instagram, έγραψε: «Αυτή η στιγμή θα είναι για πάντα μια από τις καλύτερές μου.

Έχω βαθιά επίγνωση της κληρονομιάς των ισχυρών γυναικών που έχουν ανοίξει τον δρόμο, εκείνων που ακούραστα υποστηρίζουν την ένταξη κάθε μέρα. Αυτές είναι οι γυναίκες που τολμούν να υψώσουν τις φωνές τους σε έναν κόσμο που συχνά απαιτεί τη σιωπή και το να «μικρύνουμε».

Γυναίκες που δεν έχετε δει ποτέ τους εαυτούς σας να αντανακλάται στον κόσμο γύρω σας, που σας έχουν πει ότι δεν είστε αρκετές και ωστόσο επιμένετε ακούραστα — αυτό είναι για εσάς. Για εκείνες που έχουν όνειρα που θεωρούνται πολύ φιλόδοξα και για εκείνες που ό,τι κι αν κάνουν το κάνουν με την καρδιά τους.

Η δύναμή σας είναι μια έμπνευση. Για τις μητέρες που διστάζουν να αγκαλιάσουν την τόλμη, να φορέσουν το μαγιό ή να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να ξέρετε ότι το θάρρος σας είναι ένας φάρος. Σε κάθε γυναίκα που φιλοδοξεί να τα έχει όλα, να θυμάστε ότι κάθε νίκη είναι μια νίκη για όλες μας και ένα συλλογικό βήμα μπροστά».

Η Κέιτ Άπτον είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται

Η Κέιτ Άπτον φόρεσε το μπικίνι της και φιλοξενήθηκε στο τέταρτο εξώφυλλό της για το Sports Illustrated Swimsuit. Το 2011 αναδείχθηκε «Rookie of the Year» και έναν χρόνο αργότερα έκανε το πρώτο της σόλο εξώφυλλο.

Ακολούθησαν τρεις ακόμα φωτογραφίσεις, το 2013, το 2104 και το 2017.

«Είναι τεράστια τιμή» για την Κέιτ Άπτον να επιστρέφει στις σελίδες του περιοδικού, την ίδια στιγμή που η Μ.Τζ. Ντέι, αναφέρει: «Το περιοδικό μιλάει πραγματικά για το πού πηγαίνει η μόδα και το μήνυμα που θέλει να στείλει».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.