Σλοβακία: Γνωστός λογοτέχνης ο δράστης της επίθεσης στον Φίτσο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα της Σλοβακίας ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα ήταν ο δράστης της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της χώρας.

Σύμφωνα με σλοβακικά ΜΜΕ, δράστης της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, φέρεται να είναι ένας διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Γιουράι Τσιντούλα. Πρόκειται για γνωστό λογοτέχνη της Σλοβακίας ο οποίος μεταξύ άλλων έχει γράψει τρεις ποιητικές συλλογές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DUHA. Μάλιστα, μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρός της, ενώ από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Τι υποστήριξε ο γιος του δράστη

Το τοπικό site Aktuality.sk μίλησε με τον γιο του 71χρονου ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος για την πράξη του πατέρα του. «Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε και γιατί συνέβη όλο αυτό», δήλωσε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ο πατέρας του είχε αρνητικά συναισθήματα για τον Φίτσο ανέφερε: «Θα σας πω αυτό – δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω». Στη συνέχεια σε ερώτηση για το εάν ήταν ψυχιατρικός ασθενής ανέφερε: «Ίσως βραχυκύκλωσε, δεν το ξέρω. Είναι δυναμικός, αλλά δεν είχε επισκεφτεί ψυχίατρο ή κάτι τέτοιο».

Νέο video από τη στιγμή της επίθεσης

Την ίδια ώρα ένα νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας. Σε αυτό φαίνεται καθαρά ο δράστης ο οποίος πυροβολεί προς το μέρος του Φίτσο την ώρα που οι άνδρες ασφαλείας του ορμούν κατά πάνω του.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Όσο περνά η ώρα γίνονται περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας βρισκόταν στην Χαντλόβα, μια πόλη που απέχει 150 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα, για το συμβούλιο της κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση ο κ. Φίτσερ θέλησε να χαιρετήσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Τότε ο δράστης φέρεται να φώναξε στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας «Ρόμπο, έλα εδώ» και μόλις εκείνος πλησίασε τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξαν τέσσερις πυροβολισμοί και η μία σφαίρα τον βρήκε στην κοιλιακή χώρα και μία άλλη στο χέρι. Αμέσως οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο και από εκεί στο ελικόπτερο που τελικά τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.