Σοκαρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας» και παράλληλα του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του: «Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Τέτοιες πράξεις βίας υπονομεύουν τη δημοκρατία»

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ανάρτηση που έκανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της καταδίκασε την επίθεση στον Ρόμπερτ Φίτσο. Μάλιστα επεσήμανε ότι «τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Αναλυτικά η ανάρτησή της: «Καταδικάζω έντονα την άθλια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πολυτιμότερο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του».