Είναι τα εφετινά τα πιο συναρπαστικά playoffs από καταβολής θέσπισής τους; Ξεκάθαρα, δεδομένου ότι δυο στροφές πριν από το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος των δέκα αγωνιστικών οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου στη Super League εξακολουθούν να διατηρούν ζωντανές ελπίδες για την κατάκτησή του.

Σίγουρα οι πιθανότητές είναι διαφορετικές για καθεμιά από τις ομάδες. Επί παραδείγματι η πρωτοπόρος ΑΕΚ είναι σε θέση να μην εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα, μιας και με δύο νίκες θα κρατήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια το βαρύτιμο τρόπαιο. Μάλιστα στο τελευταίο ματς της σεζόν υποδέχεται τη Λαμία, άρα επί της ουσίας ψάχνει ένα μεγάλο διπλό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να κόψει αυτή πρώτη το νήμα.

Ο ρυθμιστικός ρόλος του Ολυμπιακού

Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να χαρίσει οτιδήποτε και σε κανέναν. Δύο εβδομάδες πριν από την ιστορική στιγμή της συμμετοχής του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης η ομάδα του αναμορφωτή Μεντιλίμπαρ κρατά τον ρόλο του ρυθμιστή.

Ναι μεν το 2-0 από τον ΠΑΟΚ μείωσε κάμποσο τις πιθανότητες των «ερυθρόλευκων» για επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά σε αυτή τη φάση σκοπεύουν να τις εξαντλήσουν. Συν τοις άλλοις πρόκειται το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους στην τρέχουσα σεζόν και δεν θα ήθελαν να ρίξουν την αυλαία μ’ ένα αποτέλεσμα που αφενός μεν θα επηρεάσει το εξαίρετο κλίμα πριν από τη γιγαντιαία μάχη με τη Φιορεντίνα αφετέρου δε θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική για την επόμενη χρονιά.

Τους Πειραιώτες τους ενδιαφέρει και το τι θα γίνεται την ίδια ώρα στην Τούμπα. Εφόσον οι ίδιοι καταφέρουν να επιβληθούν της ΑΕΚ, κάθε αποτέλεσμα από τον βορρά θα είναι αναλογικά ευνοϊκό. Όντως μια νίκη του ΠΑΟΚ θα τους θέσει εκτός πρωταθλήματος, αλλά θα έχουν τουλάχιστον εξασφαλίσει ότι θα παίζουν για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο έτσι ώστε να κλειδώσουν την τρίτη θέση.

Από την άλλη όμως, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το διπλό, θα αποκτήσουν την ευκαιρία να τερματίσουν ακόμη και πρώτοι χάρη σε συνδυασμό αποτελεσμάτων την προσεχή Κυριακή. Εξίσου ωφέλιμη και η ισοπαλία, καθώς θα τους φέρει τρίτους και στο -2 από την κορυφή.

Τι ισχύει με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Καθίσταται σαφές πως ο Ολυμπιακός διατηρεί ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Όπως ισχύει αντίστοιχα για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

  1. Η Ένωση γνωρίζει ότι με νίκη επί των «ερυθρόλευκων», θα μπορέσει να οργανώσει φιέστα την Κυριακή είτε ως δυνητική είτε ως πραγματική πρωταθλήτρια.
  2. Ο ΠΑΟΚ κυνηγά την ολική ανατροπή στην κατάταξη και με μια δεύτερη σερί νίκη στην Τούμπα είναι αρκετά πιθανό να μετατραπεί σε φαβορί πριν από την επίσκεψή του στο «Βικελίδης» για τη μονομαχία με τον Άρη.
  3. Ο Παναθηναϊκός, αν και χωρίς πολλά περιθώρια ευελιξίας, έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση και να διεκδικήσει στη χειρότερη τη δεύτερη παίρνοντας ψυχολογία για τον (κεκλεισμένων των θυρών) τελικό Κυπέλλου.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο μεγάλα αποψινά παιχνίδια της Super League, που αρχίζουν ταυτόχρονα στις 20:00, έρχονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ιδίως από τη στιγμή που ο πέμπτος Άρης είναι εκ των φιναλίστ του Κυπέλλου και διεκδικεί το «καλό» εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League στερώντας μια θέση από το πρωτάθλημα. Σε μια τέτοια συγκυρία, ο τέταρτος των playoffs θα καταλήξει εκτός νυμφώνος.