Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στη Super League. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το ερυθρόλευκο δώρο για να ανέβει εκείνος στην πρώτη θέση.

Ο Δικέφαλος με νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Άρη θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έγινε το φαβορί για την τρίτη θέση αφού την τελευταία αγωνιστική θέλει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η τελευταία αγωνιστική έχει ενδιαφέρον και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και κυρίως για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους παρουσία και μένει να δούμε ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα καταλήξει στα προκριματικά του Champions League.

Από εκεί και πέρα έχουμε μάχη η οποία αναμένεται να κριθεί οριστικά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Τι εννοούμε με αυτό; Ο τέταρτος θα περιμένει να δει ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο. Εάν πχ ο Παναθηναϊκός τερματίσει τέταρτος, αλλά χάσει στον τελικό του Κυπέλλου από τον Άρη τότε θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Να σημειωθεί πως εάν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση μέσω πρωταθλήματος και κατακτήσει και το Conference League το «εισιτήριό» του στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν μεταβιβάζεται.

Η βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 77
  2. ΑΕΚ 75
  3. Ολυμπιακός 73
  4. Παναθηναϊκός 71
  5. Άρης 55
  6. Λαμία 35

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs

Κυριακή 19 Μαΐου

  • 20:00 ΑΕΚ – Λαμία
  • 20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.