Δεν είναι πάντοτε εύκολο να επαναλαμβάνει κανείς μία μεγάλη επιτυχία του παρελθόντος. Κάποια αντικείμενα αποκτούν ιστορική αξία, γίνονται σύμβολα και τα σύμβολα δύσκολα τα αγγίζεις, πόσο μάλλον τα «πειράζεις». Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η επιτυχία είναι μάλλον δεδομένη. Γιατί πρόκειται για την αναγέννηση ενός μοντέλου που σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά. Το μοντέλο Formula 1 της TAG Heuer έχει αφήσει εποχή. Αγαπήθηκε πολύ από το κοινό γιατί για πολλούς ήταν το πρώτο τους ρολόι. Μοντέρνο, νεανικό, χαρούμενο, δυναμικό και οικονομικά προσιτό, ήταν εύκολο να το ερωτευθεί κανείς με την πρώτη ματιά και να μην το αποχωριστεί από τον καρπό του για πολλά χρόνια. Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η σειρά Formula 1 που κυκλοφόρησε το 1986 ήταν η πρώτη συλλογή που έφερε στο καντράν της το όνομα TAG Heuer. Γι’ αυτό και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα vintage ρολόγια στον κόσμο με πολλούς θαυμαστές του να το αναζητούν σε ιστότοπους που πωλούν προϊδιόκτητα, καθώς παραμένει το ίδιο μοντέρνο όπως ήταν και πριν από 40 χρόνια.

O πρωταθλητής της Formula 1 Max Verstappen είναι φίλος και πρεσβευτής της TAG Heuer.

Τι σημαίνει το Kith;

Η νέα συλλογή TAG ΗEUER Formula 1 | Kith αποτελεί μία συνεργασία της TAG Heuer και της Kith, μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας και διακρίνεται από το πρωτοποριακό design των ρούχων και των αξεσουάρ της. Η σύμπραξη αυτή δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Ο ιδρυτής της Kith, Ronnie Fieg, ξεκίνησε την προσωπική του συλλογή vintage ρολογιών με ένα TAG Heuer Formula 1 σε κόκκινο και μαύρο. Και όχι μόνο αυτό. Ο Fieg νιώθει μεγάλη τιμή που διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Σειράς 1 του Formula 1: «Ήταν το πρώτο μου ρολόι, ένα μοντέλο που με βοήθησε να εκφράσω το μοναδικό στυλ, το οποίο πλέον εμφανίζεται παντού στην μάρκα μας».

Σύμφωνα με τον Julien Tornare, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TAG Heuer, «η αναγέννηση του πρωτοτύπου μοντέλου είναι κάτι που η κοινότητα των συλλεκτών ζητούσε για πολλά χρόνια. Ένας από αυτούς τους συλλέκτες ήταν και ο ιδρυτής της Kith, Ronnie Fieg, ο όποιος έχει πει ότι –όπως και πολλοί ακόμη– το πρώτο του ρολόι όταν ήταν νέος ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ρολόγια στην ιστορία του οίκου μας. Ήταν το πρώτο που έφερε το όνομα TAG Heuer και αποτέλεσε μια εισαγωγή για πολλούς συλλέκτες στην υπόσχεσή μας να φτιάχνουμε κορυφαία ρολόγια που συνδυάζουν πολιτισμό και μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η νέα συλλογή

Η επιστροφή της Σειράς 1 του TAG Heuer Formula 1 από το 1986 αποτελείται από δέκα μοντέλα σε τολμηρούς χρωματισμούς που αντλούν έμπνευση από ξεχωριστά μοντέλα της μάρκας στο παρελθόν. Η κάσα τους έχει διάμετρο 35 χιλιοστών και η σχεδίασή τους παραμένει πιστή στο πρωτότυπο αλλά είναι αναβαθμισμένη με καινούργια υλικά. Έτσι ο προμηθευτής της κάσας του πρώτου ρολογιού έδωσε το ίδιο καλούπι για τα νέα μοντέλα, όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε το 1986.

Ενώ όμως το πρωτότυπο ρολόι είχε πλαστικό κρύσταλλο, το ανανεωμένο μοντέλο έχει κρύσταλλο ζαφειριού. Επίσης, το λουράκι αναβαθμίστηκε από πλαστικό σε καουτσούκ. Η TAG Heuer και η Kith συνεργάστηκαν για να διαλέξουν τους συνδυασμούς των χρωμάτων. Και σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της, η ελβετική μάρκα παντρεύει το λογότυπό της με αυτό του συνεργάτη της. Επιπλέον στο καντράν επίσης υπάρχει και το μόττο της Kith “Just Us”.

Πού θα τα βρείτε;

Πάνω από τρία εκατομμύρια κομμάτια του πρωτότυπου Formula 1 κατασκευάστηκαν και αγαπήθηκαν για ολόκληρες δεκαετίες, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία και τη μακροζωϊα της TAG Heuer. Τα δέκα νέα ρολόγια φορούν είτε μπρασελέ από ατσάλι είτε λουράκι από καουτσούκ. Τα επτά από αυτά πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα Kith και το καθένα από αυτά συνδέεται με συγκεκριμένο κατάστημα. Πρόκειται για εκδόσεις περιορισμένες σε 250 κομμάτια η καθεμία για τα μοντέλα με λουράκι και σε 350 κομμάτια για τα μοντέλα με το μπρασελέ.

Δύο συλλεκτικές εκδόσεις 825 αντιτύπων έκαστη πωλούνται αποκλειστικά από την TAG Heuer: έχουν με μαύρη κάσα PVD και μαύρο καντράν ενώ στεφάνη και λουράκι είναι στην πρώτη σε ζωηρό πράσινο και στη δεύτερη σε μπλε ρουαγιάλ.

Το τελευταίο και πολύ ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής είναι το κοινό μοντέλο της TAG Heuer και της Kith σε περιορισμένη έκδοση 1.350 αντιτύπων: έχει ατσάλινη κάσα, κλασική μαύρη στεφάνη με κόκκινες λεπτομέρειες και μπρασελέ από ατσάλι που θυμίζει το αρχικό μοντέλο του 1986.

Τα νέα  TAG ΗEUER Formula 1 | Kith παραμένουν πιστά στο πρωτότυπο διατηρώντας σχεδιαστικά στοιχεία όχι μόνο όσον αφορά το χρωματικό σχεδιασμό αλλά και τις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν ξεχωριστή τη Σειρά 1. Αυτές είναι ο δείκτης της ώρας, το τρίγωνο με τον κύκλο στο 12 της στεφάνης και οι ενδείξεις που, κάθε τέταρτο, αλλάζουν μεταξύ τελείας και ασπίδας – εμβλήματος της TAG Heuer. Με το πρωτότυπο Formula 1 η TAG Heuer βοήθησε αμέτρητους συλλέκτες να αγαπήσουν τα ρολόγια. Τώρα τους προσκαλεί να ξαναγαπήσουν αυτό το πολύ στιλάτο μοντέλο από την αρχή.

Τιμή: €1.500

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.