Kινητοποίησεις στο Προξενείο Μονάχου για τη στέγαση του Ελληνικού Σχολείου «Αριστοτέλης»

Κινητοποίησεις γονέων και μαθητών στο Προξενείο Μονάχου – Ζητούν ενημέρωση για την τύχη του Ελληνικού Σχολείου «Αριστοτέλης».

Διαμαρτυρία γονέων στο προξενείο του Μονάχου αναφορικά με τη στέγαση του Ελληνικού Σχολείου «Αριστοτέλης» πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης γονείς και μαθητές.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός ελληνικής επικράτειας, στεγάζει περίπου 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και άλλους τόσους που επισκέπτονται τα εβδομαδιαία τμήματα ελληνικής γλώσσας.

Το σχολείο μπορεί να παραμείνει στο σημερινό κτήριο μέχρι τον Ιούλιο του 2025. Αλλά για την περαιτέρω παραμονή του εκεί έπρεπε ήδη να υπογραφεί επιμήκυνση του συμβολαίου τον Ιούλιο του 2023, το οποίο δεν έπραξε το Γενικό Προξενείο Μονάχου. Η διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο, που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, δεν έχει ευοδωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι γονείς ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

Αντίστοιχη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει και την περασμένη Δευτέρα, αλλά το μόνο που απέσπασαν ήταν η δήλωση υπαλλήλου του Προξενείου ότι «ο γενικός πρόξενος είναι αναρμόδιος» για το θέμα, μολονότι όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια φέρουν την υπογραφή του εκάστοτε γενικού προξένου.

Σε ανάρτησή της η ομάδα του σχολείου στο Facebook αναφέρει πως κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους στην πρεσβεία, εμφανίστηκε αστυνομία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κατάσταση πλέον έχει εξομαλυνθεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.