Για το ζήτημα της δημιουργίας των θαλάσσιων πάρκων μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν.

«Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν , είναι δέσμευση περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε , δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, είναι περιβαλλοντικό θέμα θα έπρεπε να μας ενώνει όλους», είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο Mega.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν όταν προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ ο ομόλογός του της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σημείωσε ότι για την Αγκυρα το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο».

Ειδικότερα, ο Χακάν Φιντάν, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε πως υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές στο θέμα του σχεδίου της Ελλάδας για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο.

«Στην ελληνική πλευρά είπαμε πως τα θαλάσσια πάρκα είναι η κόκκινη γραμμή μας. Δε θα τα δεχτούμε. Υπήρξε κατανόηση της αρχής πως δεν πρέπει να γίνουν μονομερή βήματα, δίχως να επιλυθούν τα προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.