Ο τρόπος που η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε σε συνέντευξή της για τον Στέφανο Κασσελάκη και την εξωτερική πολιτική που ασκεί ενόχλησε σφόδρα την Κουμουνδούρου.

Κατά την πρώην υπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η εξωτερική πολιτική είναι «έννοιες μέχρι στιγμής ασύμβατες». Κι αυτό διότι, όπως άφησε να εννοηθεί η κ. Μπακογιάννη, ο Στ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει καν «τι εστί υφαλοκρηπίς».

Τον παρότρυνε μάλιστα στην ίδια συνέντευξή τη «να μας κάνει τη χάρη να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική», καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, «εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες».

«Να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές της»

Με αφορμή τελευταία αποστροφή της βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν με δηκτικότητα πως «το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» και ποιοι όχι το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη», καθώς όπως υπογράμμισαν στη διάρκεια των δηλώσεών της «παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Κάλεσαν μάλιστα από την Κουμουνδούρου την Ντόρα Μπακογιάννη «να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική», γιατί την ίδια στιγμή «όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».​