Tα ελληνικά F-16 προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας

H Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα μπορεί να επιμένει στις δηλώσεις της για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο πρέπει να θυμάται κάποια πράγματα.

Παρά την κατακραυγή και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα επιμένει στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας κάνοντας λόγο για «ατομικό δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού».

Βεβαίως της απάντησε χθες στις 8.30 π.μ. (σχεδόν ξημέρωμα) ο Πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα, αλλά καλό είναι να θυμηθεί και εκείνη κάποια πράγματα. Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, με την Συμφωνία των Πρεσπών τα ελληνικά F-16 ξοδεύουν κηροζίνη για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιπρόσθετα, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εάν θέλει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αλλάξει τα σχολικά βιβλία, να προσαρμόσει τα διαβατήρια, τις ταυτότητες και τις πινακίδες των αυτοκινήτων και να βάλει επιγραφές στα αγάλματα που παρουσιάζουν ανάμεσα στα άλλα και τον Βουκεφάλα…Σκοπιανό.

Παράλληλα, ο ΒΗΜΑτοδότης στέκεται και σε όσα έγιναν στην γειτονική χώρα. Επισημαίνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών «άδειασε» την Πρόεδρο για το «Μακεδονία» και κάλεσε τον κόσμο σε εγρήγορση να μην χαθεί η ευκαιρία για την ΕΕ. Γιατί με τις εξελίξεις αυτές ελλοχεύει ο ρωσικός αναθεωρητισμός και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.