«Όπως ακριβώς ισχύει με τους παίκτες και τις ομάδες, απαιτείται αριστεία προκειμένου να κερδίσεις μια θέση μεταξύ των διαιτητών στο Final Four» σχολίασε ο Ντάνι Ιερεθουέλο, επικεφαλής διαιτησίας στην Euroleague, ανακοινώνοντας τους οκτώ ρέφερι που επιλέχθηκαν να σφυρίξουν στους τέσσερις αγώνες του Βερολίνου για το Euroleague Final Four. Εκεί δηλαδή που τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπη.

Ο πιο έμπειρος εξ όλων των ρέφερι της λίστας είναι φυσικά ο Ίλια Μπελόσεβιτς. Ο Σέρβος θα είναι συμμετάσχει στο δέκατο Final Four της σταδιοδρομίας του.

Και ο Ντιφαλά στο Βερολίνο

Τα μισά, πέντε στο σύνολο, θα φτάσουν στη γερμανική πρωτεύουσα τόσο ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά όσο και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα – δύο επίσης βετεράνοι της σφυρίχτρας. Ο πρώτος είχε διαιτητεύσει και στον περυσινό τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης που κρίθηκε από το σουτ του Σέρχιο Γιουλ. Ήταν επίσης αυτός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια με την απόφασή του στο τρίτο ματς των playoffs να χρεώσει φάουλ στον Πετρούσεφ για επαφή στο σουτ του Πάρκερ, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να σκοράρει σε σχεδόν νεκρό χρόνο από τις βολές και να επιβληθεί στο ΣΕΦ, πριν από την ανατροπή και το ερυθρόλευκο 3-2 στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Από την άλλη ο ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ και ο Κροάτης Σρέτεν Ράνοβιτς θα βρεθούν για τέταρτη φορά σε ανάλογη θέση. Την οκτάδα συμπληρώνουν ο Τούρκος Εμίν Μογκούλκοτς, ο Σέρβος Ούρος Νίκολιτς και ο Ισπανός Κάρλος Περούγα.