Conference League: Ορίστηκε ο διαιτητής στο Ολυμπιακός – Φιορεντίνα

Καλός οιωνός ο ορισμός του 44χρονου Πορτογάλου Αρτούρ Σοάρες Ντίας - Σε ποια παιχνίδια έχει σφυρίξει τον Ολυμπιακό.

Διαιτητή με εμπειρία 24 αγώνων στο Champions League (φάση ομίλων, νοκ άουτ), μεταξύ των οποίων ο περυσινός ημιτελικός Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (1-1), κι άλλων 30 στο Europa επέλεξε η UEFA για τον τελικό του Conference στον οποίο ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Πρόκειται για τον 44χρονο Πορτογάλο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίος θα είναι ο άρχων του γηπέδου στη μεγάλη όσο και ιστορική μάχη με τη Φιορεντίνα που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου επί ελληνικού εδάφους.

Εφέτος ο Σοάρες Ντίας επελέγη να διευθύνει τρία παιχνίδια ομίλων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Λεψία-Σίτι, Νιούκαστλ-Ντόρτμουντ, Άρσεναλ-Λανς), χωρίς σε κάποιο εξ αυτών να προκύψει ισοπαλία. Σφύριξε επίσης στον προημιτελικό του Europa μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Γουέστ Χαμ (2-0).

Αήττητος ο Ολυμπιακός σε δύο παιχνίδια

Συμπτωματικά είναι από τους διαιτητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα για παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Σε ματς του Ολυμπιακού έχει οριστεί δύο φορές στο παρελθόν. Στις 21 Νοεμβρίου του 2020, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 1-0 του Παναθηναϊκού με γκολ του Κώστα Φορτούνη, και στις 17 Σεπτεμβρίου του 2023 όταν ο Ελ Καμπί ισοφάρισε το γκολ του Πόνσε και οι Πειραιώτες απέσπασαν το 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η παρουσία του στην Ελλάδα έχει συνδυαστεί επίσης με πρόκριση της Ένωσης, καθώς ήταν παρών στο 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ για τα playoffs του Europa League, όταν ο Ανσαριφάρντ σκόραρε στο 94′.

50/50 για τη Φιορεντίνα

Άλλες δυο φορές ήταν σε ευρωπαϊκούς αγώνες της Φιορεντίνα. Τους «βιόλα» τούς διεύθυνε στο οριακό 2-1 επί της Ντνίπρο τον Δεκέμβριο του 2013 (όμιλος Europa) και στη συντριβή 4-2 από την Γκλάντμπαχ τον Φλεβάρη του 2017 (ενδιάμεση φάση Europa League) στο Αρτέμιο Φράνκι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.