Την Πέμπτη 16/05 θα απολογηθεί στον ανακριτή η γυναίκα από το Νεπάλ για την υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Βραυρώνας. Προθεσμία για την ίδια μέρα αναμένεται να ζητήσει και ο πατέρας του νεογνού.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού. Ο δικαστικός λειτουργός αναμένει και την ιατροδικαστική έκθεση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο νομικό χαρακτηρισμό της αξιόποινης πράξης που θα αντιμετωπίσουν οι δύο κατηγορούμενοι.

Αλλάζει την κατάθεση ο πατέρας

Ο πατέρας του νεογνού, που φέρεται να έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, αλλάζει την κατάθεσή του.

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι το παιδί ήταν νεκρό και δεν γνώριζε τι περιείχε η σακούλα που τού έδωσε η γυναίκα του για να πετάξει στα σκουπίδια.

Την Παρασκευή 10/5 που έγινε γνωστό το περιστατικό, οι Αρχές αναζήτησαν την σακούλα στον κάδο σκουπιδιών, απέναντι από το ξενοδοχείο που διέμενε το ζευγάρι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το απορριματοφόρο είχε ήδη περάσει και στην συνέχεια έψαχναν σε όλη την χωματερή προκειμένου να εντοπίσουν την σορό του παιδιού. Η εικόνα που αντίκρισαν οι άνθρωποι που το βρήκαν, όπως οι ίδιοι λένε, είναι τραγική.