Αμέσως μετά την εκστρατεία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, η οποία συνδυάστηκε με ρακές, μαντινάδες, ποδόσφαιρο, αλλά και επισκέψεις σε εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κέντρα Υγείας και ομιλίες για την ακρίβεια και τα αγροτικά ζητήματα, ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Αθήνα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες.

Ο ένας είναι η κάλπη της Αθήνας. Σε αυτό θα επικεντρωθεί και το οργανωτικό του κόμματος με περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε προάστιο της πρωτεύουσας. Το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει και οι θέσεις του ΠαΣοΚ σε αυτό το θέμα πρέπει να επικοινωνηθούν και να φτάσουν σε κάθε γειτονιά, αλλά και σε κάθε σπίτι μέχρι την 9η Ιουνίου.

Ο άλλος παράγοντας είναι το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραθέσει σε λίγη ώρα γεύμα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές σε γνωστό εστιατόριο στο Γουδί.

Άπαντες έχουν ειδοποιηθεί να είναι εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να τους ζητήσει να σηκώσουν τα μανίκια, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους, προκειμένου το ΠαΣοΚ την Κυριακή το βράδυ να είναι στην όχθη των νικητών.

Παράλληλα, αναμένεται να τους ζητήσει να είναι καλά διαβασμένοι με τις θέσεις του κόμματος στα πάνελ, να επικοινωνούν τις θέσεις αυτές στη βάση και να παραμένουν ταπεινοί και δίπλα στον κόσμο που έχει ανάγκη.

Για κάποιους η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης τιμά με αυτό τον τρόπο τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που σαν στρατιώτες της παράταξης βγαίνουν μπροστά σε αυτή τη μάχη, ενωμένοι, σε έναν κοινό αγώνα κι αναμένεται να τους ευχαριστήσει για τις προσωπικές τους θυσίες.

Πολλοί από αυτούς κάνουν περιοδείες, λείπουν από τις οικογένειές τους και σπαταλούν χρήμα και κόπο και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το ξέρει αυτό και το αναγνωρίσει.