Η φιέστα Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου το πρωί της Κυριακής υπήρξε αντικείμενο συζητήσεων και πολιτικής αντιπαράθεσης. «Ο Ράμα επιλέγει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να προκαλέσει την Ελλάδα επειδή η υποψηφιότητά μου τον έχει ενοχλήσει. Εδώ και καιρό εξάλλου χρησιμοποιεί τη φυλάκισή μου για να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας» σχολίασε μιλώντας στο ΒΗΜΑ ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Πάντως ο Ράμα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη φιέστα. Προχώρησε σε τρεις αναρτήσεις στο Facebook και παρέθεσε 69 φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

Στην πρώτη ανάρτηση ο κ. Ράμα έχει στο πλευρό του τους τραγουδιστές που άνοιξαν την εκδήλωση στο Γαλάτσι τον Νόιζι και την Έρα Ρούσι. «Bίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας» λέει και προσθέτει ότι η Αλβανία θέλει να προχωρήσει σε μια «νέα πραγματικότητα αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης και ειρήνης με συνεργασία με την Ελλάδα».

Στη δεύτερη ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός παραθέτει συνολικά 69 φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

Σε τρίτη ανάρτηση το πρωί της Δευτέρας ανήρτησε ένα ακόμα βίντεο με στιγμές από την φιέστα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ράμα έκλεισε την ομιλία του στο Γαλάτσι με την φράση «ζήτω η Ελλάδα» στα ελληνικά. Μάλιστα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτακη είπε ότι εμείς τον αγαπάμε και ότι είμαστε δύο λαοί που ζούμε αρμονικά τόσα χρόνια και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα.

Ο Ράμα μπήκε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου καταχειροκροτούμενος, με τις σημαίες της Αλβανίας να ανεμίζουν και υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου της χώρας του. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε στο Γαλάτσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ομιλία του ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Δείτε βίντεο