Το 2023 η ηθοποιός Olivia Munn διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Έκτοτε, σε διάστημα 10 μηνών, έκανε τέσσερα χειρουργεία – περιλαμβανομένης μιας διπλής μαστεκτομής.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Vogue αποκάλυψε ότι τώρα υποβλήθηκε και σε ολική υστερεκτομή. «Ήξερα ότι έτρεχε ο καρκίνος μέσα μου, πράγμα που μου προκαλούσε ήδη πανικό. Αφαίρεσα τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες» λέει αποκαλύπτοντας το επώδυνο ταξίδι της θεραπείας της.

Η εμμηνόπαυση και η εξάντληση

Πριν την υστερεκτομή οι γιατροί την έβαλαν σε εμμηνόπαυση. Τα φάρμακα την εξάντλησαν. «Ξυπνούσα το πρωί και σχεδόν αμέσως έπρεπε να γυρίσω στο κρεβάτι. Αν ρωτούσες τον γιο μου, τον Μάλκολμ, που δουλεύει ο μπαμπάς θα έτρεχε στο γραφείο του. Αν τον ρωτούσες πού δουλεύει η μαμά, έδειχνε το κρεβάτι. Ήταν τόσο γλυκός. Ταυτόχρονα όμως ράγιζε η καρδιά μου από την εικόνα που είχε για μένα» είπε.

Η απόφαση της υστερεκτομής δεν πάρθηκε ελαφρά την καρδία καθώς αυτό σήμαινε ότι η 43χρονη δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά παιδί. Η επιλογή της ήταν η προφανής: χρειαζόταν να αφαιρέσει από το σώμα της τις ορμόνες για να μην επιστρέψει ο καρκίνος της.

«Είχα φίλους που προσπαθούσαν να μου φτιάξουν τη διάθεσή λέγοντάς μου πως ο Μάλκολμ δεν θα το θυμάται όλο αυτό, εγώ όμως σκεφτόμουν ότι έχασα πολλά πράγματα. Είναι η παιδική του ηλικία, αλλά είναι και η μητρότητά μου, και δεν θέλω να χάσω κανένα από αυτά τα μέρη, αν δεν χρειάζεται» πρόσθεσε.