Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την διακοπή διάθεσης για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με ατμοσφαιρικούς κινητήρες, σηματοδοτώντας το τέλος εποχής με μια ακόμα ειδική έκδοση του Seven με την ονομασία Seven 485 Final Edition. H νέα παραλλαγή του χαρακτηριστικού τετράτροχου θα κατασκευαστεί σε μόλις 85 μονάδες με τις 60 από αυτές να ανήκουν στο «απλό» εξοπλιστικό επίπεδο 485 Final Editions και 25 από αυτές στο πιο φροντισμένο 485 CSR Final Edition.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς οι εκδόσεις Final Edition διαθέτουν διαφορετικό φινίρισμα, με τις γυαλιστερές μαύρες λωρίδες να κοσμούν τις πέντε διαθέσιμες αποχρώσεις (Golden Saffron, Viper Blue, Volcano Red, Verdes Emes και Viola Pasifae) του αμαξώματος. Την εικόνα των τελευταίων εκδόσεων συμπληρώνουν το πλήρως επενδεδυμένο εσωτερικό, το ταμπλό από ανθρακόνημα, το δέρμα Alcantara στα καθίσματα και φυσικά μια πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου.

Οι Final Editions επωφελούνται από το δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 228 ίππους και 204 Nm ροπής. Σημειωτέον το όριο στροφών ανά λεπτό έχει τοποθετηθεί στις 8.500 σ.α.λ. Τα συγκεκριμένα μεγέθη εξασφαλίζουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 224 χλμ./ώρα. Στην περίπτωση της 485 CSR Final Edition η οποία αξιοποιεί ένα φαρδύτερο πλαίσιο και διαφορετικής διάταξης ανάρτηση το συνολικό βάρος ανέρχεται από 560 σε 605 κιλά χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τα παραπάνω μεγέθη.

Παράλληλα προσφέρονται ως προαιρετικές επιλογές αμορτισέρ Cup, κλωβός ασφαλείας, πυροσβεστήρας και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι δύο παραλλαγές της Final Edition θα ξεκινούν από τα 67.495 ευρώ, τίμημα για το οποίο οι αγοραστές του θα αποκτήσουν ένα από τα πλέον ιδιαίτερα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από την Caterham.