H γερμανική φίρμα κλείδωσε την πρεμιέρα της ανανεωμένης 911 για τα τέλη Μαΐου, φροντίζοντας η ανακοίνωση να προσγειωθεί με τον «απαιτούμενο» θόρυβο με δεδομένο και ότι η επίμαχη ανανέωση του γερμανικού sportscar θα σηματοδοτήσει και την πρώτη υβριδικής τεχνολογίας έκδοση του μοντέλου.

Ειδικότερα προκειμένου να δώσει μια γεύση από τις δυνατότητες της επίμαχης έκδοσης η Porsche, «εξαπέλυσε» ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο στο Nurburgring, εφοδιάζοντας το εκτός από το υβριδικό σύνολο για το οποίο προς το παρόν δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες, με αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η υβριδική 911 ολοκλήρωσε ένα γύρο στο Ring σε χρόνο 7:16:93 φορώντας μάλιστα συμβατικά ελαστικά. Η Porsche σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος χρόνος είναι κατά 8,7 δευτερόλεπτα μικρότερος από την «αντίστοιχη» έκδοση της σημερινής 911 χωρίς φυσικά να διευκρινίζει ποια θεωρεί ως «αντίστοιχη» έκδοση αν και πιθανολογούμε ότι πρόκειται για μία από τις κορυφαίες.

Εκτός από τον παραπάνω χρόνο, ενδεικτική των επιδόσεων του μοντέλου είναι και η δήλωση του Jorg Bergmeister ο οποίος ανέλαβε να οδηγήσει την υβριδική 911 στην «Πράσινη Κόλαση». «Έχουμε περισσότερη πρόσφυση, σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ αλλά και την άμεση απόκριση ενός υβριδικής τεχνολογίας συνόλου ως μεγάλο πλεονέκτημα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής εξέλιξης της 911, Frank Moser, δήλωσε ότι: «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, δοκιμάζοντας την νέα 911 σε όλες τις πιθανές συνθήκες, σε όλο τον κόσμο, από το ψύχος του βορρά στην τυραννική ζέστη των ερήμων του Ντουμπάι όπου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σκέλος δοκιμών.  Είτε επρόκειτο για αλπικά περάσματα με υψηλό φορτίο για τον κινητήρα είτε για το σταμάτα-ξεκίνα σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας ενός αστικού περιβάλλοντος η νέα 911 αντεπεξήλθε στις πιο δύσκολές συνθήκες με χαρακτηριστική ευκολία».

Επίσης, από όσα γνωρίζουμε η Porsche θα παρουσιάσει στις 28 Μαΐου την πλειονότητα των εκδόσεων του γερμανικού μοντέλου με εξαίρεση πιθανότατα την GT3 RS η οποία στην τρέχουσα μορφή της παρουσιάστηκε μόλις το 2022 οπότε η ανανεωμένη αντίστοιχη έκδοση θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.