Τα ντέρμπι τα κατακτά συνήθως εκείνος που τα θέλει περισσότερο. Αυτό αποδείχθηκε και στο γήπεδο της Τούμπας με τον ψυχωμένο ΠΑΟΚ, να λυγίζει τον κουρασμένο και ανέτοιμο πνευματικά Ολυμπιακό. Χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση οι παίκτες του Λουτσέσκου επέβαλαν το ρυθμό τους, δεν άφησαν την ομάδα του Μεντιλίμπαρ και κάνει το παιχνίδι της και τη χτύπησαν στα… σημεία, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Τάισον και Ζίφκοβιτς.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρατάχθηκαν οι δύο μονομάχοι στην αρένα της Τούμπας. Ο οικοδεσπότης Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπάμπα αριστερά και τους Κεντζιόρα, Κουλιεράκη στις θέσεις των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Σβαμπ ήταν συμπαραστάτης του Μεϊτέ, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Τόμας, ξεκίνησαν οι Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Τάισον.

Από την άλλη πλευρά, ο Μεντιλίμπαρ διατήρησε την ίδια άμυνα της ρεβάνς με την Αστον Βίλα, στη μεσαία γραμμή αντί του Ιμπόρα επιλέχθηκε ο Ορτα, ενώ φρεσκαρίστηκε όλη η επιθετική τριάδα. Στην κορυφή αντί του Ελ Καμπί ξεκίνησε ο Ναβάρο, αριστερά επέστρεψε ο Μασούρας αντί του Ποντένσε και δεξιά ο Ζέλσον αντί του Φορτούνη.

Μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά ως συνήθως, ο Ζέλσον ξέφυγε από αριστερά, η σέντρα του βρήκε τον Μασούρα, αλλά η κεφαλιά του διεθνούς κυνηγού έφυγε ψηλά.

Λίγο αργότερα, από λάθος τοποθέτηση των αμυντικών του Τζολάκη, η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντέλια, τον οποίο πρόλαβε ο κίπερ του Ολυμπιακού πριν τελειώσει τη φάση κι απομάκρυνε τη μπάλα.

Η καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 26′ με τον Σάστρε να γεμίζει από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Κίνι, για να πέσει στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου βρέθηκε χωρίς αντίπαλο ο Τάισον για να τελειώσει τη φάση με υπέροχο πλασέ στην κίνηση (1-0).

Χωρίς να υπερέχουν οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτό που έψαχναν στα μισά του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει πιο μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που δεν συνέβη στο 31′ παρότι ο Ζέλσον έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση για να αναγκάσει τον Κοτάρσκι να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά δεν βρήκαν καθαρή ευκαιρία, κυρίως χάρη στον δυναμισμό των παικτών του Λουτσέσκου στις προσωπικές μονομαχίες και την προσήλωσή τους στο αμυντικό σκέλος.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα σουτ του ΠΑΟΚ στον στόχο με τα XG στο 0,18 για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους στο 0,28, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν στο 44-56. Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε δύο αλλαγές. Πάτησαν χορτάρι Ελ Καμπί και Ποντένσε, αντί των Μασούρα και Ναβάρο.

Το νέο… αίμα βοήθησε την ομάδα του Πειραιά να πάρει μέτρα στο χορτάρι, να πλησιάσει προς την περιοχή του Κοτάρσκι, αλλά η καλή ευκαιρία δεν ήρθε, κυρίως λόγω των κοκορομαχιών που προκάλεσαν κυρίως οι γηπεδούχοι για να φρενάρουν το ρυθμό.

Κόκκινο πανί για μερικά λεπτά έγινε ο Ποντένσε, ο οποίος χωρίς να φταίει βρέθηκε να δεχθεί και κάρτα από τους ψευτοτσαμπουκάδες του Σβάμπ και το Ζίφκοβιτς, με τον Σέρβο, μάλιστα, να μένει ατιμώρητος. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι σαφώς πιο αποτελεσματικοί κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ στην κόντρα. Ηταν το 65ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια να ξεφεύγει από την επιτήρηση του Κίνι με επιτόπια ντρίμπλα και να βρίσκει μόνο του τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος έφτασε σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για να γράψει το 2-0.

Αμέσως μετά, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές, με τον Φορτούνη αντί του Ζέλσον και τον πιτσιρικά Αποστολόπουλο αντί του Κίνι. Η πρώτη απειλή του Ολυμπιακού ήρθε στο 84′ με κεφαλιά του Καρβάλιο που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Τσικίνιο, με τον Κοτάρσκι σε ετοιμότητα. Την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Φορτούνη στο 87′.

Νέα προσπάθεια του Καρβάλιο βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον κίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κεραυνός του Ορτα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.