Με την φράση «ζήτω η Ελλάδα» στα ελληνικά ολοκλήρωσε την ομιλία του, διάρκειας πάνω από μια ώρα ο Έντι Ράμα. Απευθυνόμενος στον έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτακη είπε ότι εμείς τον αγαπάμε και ότι είμαστε δύο λαοί που ζούμε αρμονικά τόσα χρόνια και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα.

Ο Ράμα μπήκε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου καταχειροκροτούμενος, με τις σημαίες της Αλβανίας να ανεμίζουν και υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου της χώρας του.

Ο αλβανός πρωθυπουργός έφτασε στο Γαλάτσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ομιλία του ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση. Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση στον εξωτερικό χώρο από άτομα που αντιδρούσαν στην άφιξή του στην Αθήνα.

Ο Ράμα φρόντισε μάλιστα να απαντήσει από νωρίς στην ομιλία του στο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές. Συγκεκριμένα ο Μπελέρης είπε: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Ο Ράμα έδωσε την απάντησή του. «Δεν ήρθα να προκαλέσω, ήρθα να συναντήσω τον λαό μου».

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον ράπερ Noisy

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους.

Μαζί του έχει και τον αγαπημένο του ράπερ, ηθοποιό και επιχειρηματία Noizy. Μάλιστα ο Noizy άνοιξε την εκδήλωση, με δεκάδες μάλιστα Αλβανούς να αποχωρούν από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Γαλατσίου μετά την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι εκτός των πούλμαν από την Αλβανία, έφτασαν στο Γαλάτσι και αρκετά από άλλες περιοχές της Αττικής.