Για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο «ΒΗΜΑ της Ευρώπης», την ειδική έκδοση των μαθητικών εφημερίδων του ΒΗΜΑΤΟΣ που θα κυκλοφορήσει στις 12/5 (μαζί με το ΒΗΜΑ,)  σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, μιλούν στο podcast «ΤΟ ΒΗΜΑ των Νέων» η Μυρτώ Γραμματικού και ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος-Τσιλαλής, μαθητές στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών. Το σχολείο τους ήταν ένα από τα 14 ελληνικά σχολεία που συνεργάστηκαν στο «ΒΗΜΑ της Ευρώπης», στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα σχολεία-πρεσβευτές του δικτύου EPAS.

Οι δύο μαθητές σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την αρχισυντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ και υπεύθυνη για την έκδοση των μαθητικών εφημερίδων, Μάρνυ Παπαματθαίου, μοιράστηκαν μαζί της τις σκέψεις τους για τις επικείμενες Ευρωεκλογές και τη συμμετοχή των νέων σε αυτές. τους προβληματισμούς τους για τα πιο σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Μπορείτε να ακούσετε το podcast «ΤΟ ΒΗΜΑ των Νέων» παρακάτω:

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Παράλληλα, με την έκδοση του Βήματος της Ευρώπης, το ΒΗΜΑ και η Alter Ego Media θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Κυριακή 12 Μάϊου 2024 στο Anassa City Events (Λεωφόρος Παναγιώτη Κανελλόπουλου 4, ΤΚ 115 27, Αθήνα).