Μια ξεχωριστή και άκρως επίκαιρη έκδοση με θέμα το καυτό ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις προκλήσεις, το Διεθνές Δίκαιο και τον χάρτη πλεύσης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, προσφέρει αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελεί ένα αναλυτικό εγχειρίδιο για τα Ελληνοτουρκικά θέματα και περιγράφει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των συγκεκριμένων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι ένα γνωστό αντικείμενο στο διεθνές δίκαιο έχουμε περίπου 35 σημαντικές δικαιοδοτικών οργάνων αποφάσεις διεθνών και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε το σχήμα αυτό και στη δική μας την περίπτωση αν θέλουμε να έχουμε προοπτική», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο MEGA.

Στην καρδιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκεται το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

«Το βιβλίο αυτό συμπυκνώνει μία πολυεπίπεδη προσέγγιση η οποία νομίζω ότι είναι χρήσιμη γιατί χωρίς γνώση δεν μπορείς να είσαι να είσαι πατριώτης με αποτελέσματα γίνεσαι πατριώτης ρητορικά συνθηματολογικά».

Αιγαίο και Ελληνοτουρκικά, με το «ΒΗΜΑ της Κυριακής».