Στη σκηνή της Eurovision 2024 βρέθηκε η Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ πριν από λίγα λεπτά με τις αποδοκιμασίες αλλά και τα χειροκροτήματα να είναι έντονα.

Βίντεο μέσα από το στάδιο

Αντίστοιχη η κατάσταση και στον Β’ Ημιτελικό με την παραγωγή να βάζει ψεύτικα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια του performance για να καλύψει τα γιουχαΐσματα ώστε να μην περάσουν στον «αέρα».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό σταθμό Kan η Golan πραγματοποίησε την τελευταία της πρόβα υπό των ήχων τεχνητών γιουχαϊσμάτων γιατί ήθελε να είναι έτοιμη στο ενδεχόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις σε βάρος της στον τελικό.

«Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Τίποτα δεν θα με πτοήσει», δηλώνει η Eden Golan, η οποία για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε από το στάδιο μετά τις πρόβες.

Το «Hurricane» χρειάστηκε να αλλάξει στίχους, υπό τον φόβο του αποκλεισμού. Οι διοργανωτές της Eurovision είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τους στίχους του τραγουδιού του Ισραήλ, που φαίνεται να αναφέρονταν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Χορεύοντας στην καταιγίδα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Πάρε με σπίτι και άφησε τον κόσμο πίσω. Και υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί. Είμαι ακόμα βρεγμένος από αυτή τη βροχή του Οκτωβρίου. Οκτωβριανή βροχή», ήταν κάποιοι από τους επίμαχους στίχους που αντικαταστάθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Loreen αρνείται να δώσει το βραβείο στο Ισραήλ αν κερδίσει.

Δείτε ολόκληρη την εμφάνιση