Στο τεύχος 07 της «Ελληνικής Κουζίνας», που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» στις 12/5/2024, μαγειρεύουμε έξω. Βγαίνουμε σε καταπράσινους κήπους και υπέροχες αυλές και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για να ψήνουμε ως ειδικοί από τον master του είδους Βασίλη Σπόρο και από τους εκκολαπτόμενους ψήστες Μάξιμο Μουμούρη και Νίκο Μπουκουβάλα. Οι τελευταίοι, όταν δεν έχουν παράσταση, συγκεντρώνονται στην αυλή του Μάξιμου και βάζουν στην ψησταριά ο καθένας τα αγαπημένα του – ο Μάξιμος λαχανικά και ο Νίκος κρέατα. Εννοείται ότι ακολουθούν τέλεια συνοδευτικά, από σάλτσες και αλοιφές μέχρι τσάτνεϊ και σος που απογειώνουν τα ψητά και ανεβάζουν το επίπεδο της απόλαυσης.
Από το τεύχος μας δεν λείπουν και οι αντίστοιχες λαχταριστές προτάσεις για vegan BBQ –για αυτούς που το προτιμούν– όπως το ενδιαφέρον σουβλάκι από τόφου, καθώς και τα συγκλονιστικά γλυκά που ολοκληρώνουν μαγικά την εμπειρία στον κήπο.
Κι αν αναρωτιέστε τι πίνουμε στο BBQ, τότε πρέπει να διαβάσετε και να φτιάξετε τα απίστευτα σπιτικά αναψυκτικά. Γίνονται πολύ εύκολα και θα σας φρεσκάρουν με κάθε γουλιά.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις ξεχωριστές συνταγές για τα ιδανικά ορεκτικά και, κυρίως, όλα όσα εξελίσσουν το project BBQ, όπως η έρευνα για τις σωστές ψησταριές, η δοκιμή ανάμεσα στις ωραιότερες ελληνικές μπίρες και η επιλογή των κατάλληλων κρασιών. Τέλος, το κλίμα του τρώμε έξω εμπλουτίζεται με τον απόλυτο οδηγό για τα καλύτερα ουζερί, καφενεία και εστιατόρια με κρέας.