ΗΠΑ: Εικόνες χάους και πέντε νεκροί από ανεμοστρόβιλους

Διαλυμένα σπίτια και αυτοκίνητα, νεκροί και διακοπές ρεύματος από πολλαπλούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οκλαχόμα (φωτογραφίες και βίντεο).

Τουλάχιστον πέντε νεκροί, περιλαμβανομένου ενός μωρού 4 μηνών στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σφοδρή καταιγίδα που σάρωσε την ενδοχώρα, δημιουργώντας πολλαπλούς ανεμοστρόβιλους.

Μετά τους 78 ανεμοστρόβιλους που καταγράφτηκαν την Παρασκευή, κυρίως στις πολιτείες Άιοβα και Νεμπράσκα, άλλοι 35 καταμετρήθηκαν προχθές Σάββατο 27/4 στο βόρειο Τέξας και στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Φωτογραφίες και βίντεο στα social media δείχνουν δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα και οχήματα που μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες.

Ο κυβερνήτης Κέβιν Στιτ κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες. Σε επικοινωνία που είχε ο Τζο Μπάιντεν προσέφερε την «πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Καταστροφές υπήρξαν και στην Αϊόβα, με τον κυβερνήτη Κιμ Ρέινολντς να περιηγείται στην κατεστραμμένη πόλη και να ενεργοποιεί πολιτικές έκτακτης ανάγκης. Πάνω από 25.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα στο Τέξας και άλλα 19.000 και πλέον στην Οκλαχόμα χθες μετά το μεσημέρι, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Τα βίντεο

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.