Ως ένα -αποκλειστικά και μόνο- ψηφοθηρικό μέτρο αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του πρωθυπουργού να χορηγήσει μπόνους αποδοτικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους ατομικά αλλά και σε τμήματα συνολικά που, όπως επεσήμανε σχετικώς, «επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους».

Στον Κυρ. Μητσοτάκη, που είχε μιλήσει για μια μορφή επιβράβευσης, αξιολόγησης και ενθάρρυνσης, απάντησε ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τον Στέφανο Κασσελάκη δεν πρόκειται για πριμ, αλλά για «πριν», καθώς αφορά επί της ουσίας την εξαγορά της επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων στην κάλπη των Ευρωεκλογών κι εντάσσεται στις «γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες».

«Αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε επίσης ο κ. Κασσελάκης.

Ποια είναι αυτή; «Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα», όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι για τον ίδιο και συνολικά το κόμμα του κάτι τέτοιο «αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης».