Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (28/04) επί της Λ. Κηφισίας, έξω από νυχτερινό κέντρο, στο Μαρούσι.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να ήρθαν στα χέρια, με το 23χρονο θύμα να επιχειρεί να τραβήξει όπλο και τον άλλον να βγάζει μαχαίρι για να αμυνθεί.

Ωστόσο, το όπλο του θύματος μπλόκαρε με αποτέλεσμα ο άλλος να τον μαχαιρώσει στον λαιμό αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μίλησε στο MEGA, είπε ότι «γύρω στις 4, 4 και κάτι, θέλαμε να βγούμε προς τα έξω για να πάρουμε τηλέφωνο. Μας σταμάτησαν και μας είπαν ότι δεν μπορείτε να βγείτε έξω και δεν μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα συνεχίζονταν τα πάντα κανονικά και έπειτα από μία ώρα αποφασίσαμε να ξαναφύγουμε. Οπότε πάμε να βγούμε προς τα έξω και υπήρχε αστυνομία παντού. Δεν μας άφηναν να περάσουμε. Υπήρχαν κορδέλες. Οι αστυνομικοί ήταν με αλεξίσφαιρα. Αστυνομία και πάρα πολλά περιπολικά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης της φονικής συμπλοκής είναι γνωστός και αναζητείται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ταυτοποιηθεί και να πέσει στα χέρια των Αρχών.

Λαμβάνουν καταθέσεις

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, ενώ αναμένουν να λάβουν την έγκριση από τους γιατρούς για να συνομιλήσουν με τον τραυματία, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με τραύμα στην κοιλιακή χώρα στον Ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι στιγμής έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς για τα όσα είδαν στο νυχτερινό κέντρο περίπου 10 άτομα, που εργάζονταν ή διασκέδαζαν εκείνη τη ώρα στον ίδιο χώρο.

Παράλληλα, από το σημείο του αιματηρού επεισοδίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κάλυκα των 9 mm, καθώς και ένα πυροβόλο όπλο που άγνωστος το είχε πετάξει σε μια γλάστρα.

Και τα δύο εστάλησαν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να γίνει βαλλιστική έρευνα.