Η αναζήτηση των δώρων του Πάσχα, για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους παραλήπτες, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη πίστα είτε λόγω περιορισμένου χρόνου αναζήτησης, είτε λόγω έλλειψης έμπνευσης για κάτι διαφορετικό.

Τα πωλητήρια των μουσείων αλλά και των ιδρυμάτων είναι γεμάτα με πασχαλινά δώρα για κάθε γούστο. Διακοσμητικά για το πασχαλινό τραπέζι, λαμπάδες, κοσμήματα. Επιλογές πολλές και κυρίως διαφορετικές.

Αν δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε τα φυσικά πωλητήρια μουσείων και ιδρυμάτων, στα online πωλητήρια μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε τις παραγγελίες σας.

Μουσείο Ακρόπολης

Photo Credits: Acropolis Museum

Το πωλητήριο στο ισόγειο του Mουσείου της Ακρόπολης προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών και δώρων καθώς και παιχνίδια δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Όλα τα αντικείμενα των καταστημάτων του μουσείου είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματά του.

Οι πασχαλινές προτάσεις είναι πολλές όμως εμείς ξεχωρίσαμε τα πορσελάνινα διακοσμητικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα των πήλινων αγγείων της προθήκης 1, σε σχεδιασμό των Treis Grammes Ceramics.

Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του μουσείου. Αν βρεθείτε στο μουσείο, αξίζει να κάνετε και μια επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο στον δεύτερο όροφο.

Μουσείο Μπενάκη

Photo Credits: Benaki Museum Shop

Το πωλητήριο του Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού Μπενάκη υπήρξε το πρώτο πωλητήριο μουσείου στην Ελλάδα, που εξ αρχής έθεσε ως στόχο του την παραγωγή αυθεντικών μουσειακών αντιγράφων.

Μέσα από τα αναρίθμητα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη, επελέγησαν αντικείμενα με διαχρονική αξία, τα οποία αναπαράχθηκαν με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Η λαμπάδα δια χειρός Ελίκας Βλαχάκη, με χάρτινο διακοσμητικό στοιχείο εμπνευσμένο από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, είναι ένα δώρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Photo Credits: Cycladic Shop

Με έμπνευση το παραδοσιακό Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων και τον σύγχρονο σχεδιασμό η ομάδα του Cycladic Shop προτείνει δημιουργίες που ξεχωρίζουν για τη διαχρονικότητά τους.

Πασχαλινό αυγό από μπρούντζο επισμαλτωμένο με αλυσίδα από ασήμι επιχρυσωμένο. Ένα κόσμημα κομψό και με ιδιαίτερη αισθητική που φυσικά μπορεί να φορεθεί όλον τον χρόνο. Ένα δώρο στον εαυτό σας; Καθόλου κακή ιδέα.

Πωλητήριο Μεγάρου Μουσικής

Photo Credits: M Shop

Διακοσμητικές κότες και κεραμικά αυγά διακοσμημένα στο χέρι από την Καίτη Καπή Σκούρτη (Ostria Ceramics). Ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού αλλά και για το πασχαλινό τραπέζι.

Η Καίτη Καπή Σκούρτη είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με δασκάλους της τον Παναγιώτη Τέτση και τον Δημήτρη Μυταρά.

Μουσική, τέχνη και φαντασία στο M Shop με αντικείμενα από νέους έλληνες σχεδιαστές. Το M Shop απευθύνεται σε όλους, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, και βέβαια στα παιδιά, για τα οποία υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες προτάσεις, όπως μικρά πάνινα παιχνίδια ή μουσικά παραμύθια και βιβλία.

Μια ματιά θα σας πείσει ότι εδώ θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Photo Credits: B&E Goulandris Shop

Aντικείμενα διακόσμησης, κοσμήματα, μεταξοτυπίες, εκδόσεις και αξεσουάρ εμπνευσμένα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος και σχεδιασμένα αποκλειστικά από έλληνες δημιουργούς.

Έτσι λοιπόν και ο διακοσμητικός κόκορας «Aluminati» από αλουμίνιο είναι εμπνευσμένος από τη συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και αποτελεί ένα δώρο που παντρεύει παράδοση και πρωτοτυπία.

Είναι βέβαιο πως μπορεί να παραμείνει ως κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού ακόμα κι όταν περάσει το Πάσχα.

Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Photo Credits: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη ιδρύθηκε το 2004 και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2007.

Στο κέντρο των ενδιαφερόντων του έχει τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.

Μοντέρνες επιλογές θα βρείτε και στο πωλητήριό του με τα αυγά να είναι πρωταγωνιστές το φετινό Πάσχα. Το κεραμικό αυγό με ντεκουπάζ και φύλλα χρυσού δια χειρός Λύντια Κοκορέτσα, είναι ένα ιδανικό δώρο για τους συναδέλφους σας. Κομψό και με υψηλή αισθητική.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Photo Credits: nhmuseum

Το πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου λειτουργεί ως φυσικό κατάστημα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην έδρα του ΕΙΜ, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Το περιεχόμενό του σταθερά αποσκοπεί στη διάδοση της εικόνας του Μουσείου στο ευρύτερο κοινό και στη γνωριμία του με τη νεότερη ελληνική ιστορία και λαογραφία, καθώς όλα τα αντικείμενά του αποτελούν αντίγραφα αυθεντικών κειμηλίων του Μουσείου ή είναι εμπνευσμένα από αυτά.

Μια ακόμα επιλογή για λαμπάδα, αυτή τη φορά διακοσμημένη με λεπτομέρεια από μικρασιάτικο κέντημα. Ζωγραφισμένη στο χέρι. Το κέντημα ανήκει στη Λαογραφική Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Photo Credits: EMSTeShop

Fine art print σε πλεξιγκλάς που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Αλέξανδρος Μαγκανιώτης.

Το γράμμα Σ αντιστοιχεί στο εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο στην Αθήνα, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μεταπολεμικού μοντερνισμού στην Ελλάδα.

Ένα δώρο πολύ ιδιαίτερο από το πωλητήριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που θα εντυπωσιάσει τους πολύ απαιτητικούς της παρέας.