Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ – Οι αντιδράσεις

Τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η γνωστοποίηση της διάρρηξης, που καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλθηκε χθες.

Ειδικότερα, διευθυντής καταγγέλλει στην αστυνομία, όπως αποκάλυψε το in.gr , ότι το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ ο ίδιος απουσίαζε από το γραφείο κάποιος έσπασε το λουκέτο και μπήκε στο γραφείο. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.

«Από το εσωτερικό γραφείου μου δεν γνωρίζω αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου μου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάμαι μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί», σύμφωνα με τον διευθυντή.

Λίγο πριν από της τρεις , 4 άτομα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μαζί με τον διευθυντή περάσαν τον κατώφλι του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελίστριας 2. Ο υπολογιστής περιείχε σημαντικά δημόσια έγγραφα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης: «Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τί εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα».

Για άδοξο τέλος της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής προσωπικών δεδομένων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μετά την κλοπή των αρχείων από το γραφείο εκλογών του Εσωτερικών.

«Μπορείτε να μας λύσετε το μυστήριο τι είναι αυτό που εκλάπη ή αλλοιώθηκε από την διεύθυνση εκλογών του υπουργείου σας; Έχει κατασχεθεί ο Η/Υ του κ. Θεοδωρόπουλου στα γραφεία της Ν.Δ. για να μάθουμε όλοι ποια ακριβώς αρχεία περιείχε, πότε μεταφέρθηκαν ή πότε πιθανόν διεγράφησαν;».

«Η ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθει η κα. Κεραμεώς και να δώσει εξηγήσεις, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική», λέει το ΚΚΕ.

Τι αναφέρει η Υπουργός

Η Nίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: «Και η ανεύθυνη λασπολογία συνεχίζεται με ισχυρές δόσεις επιστημονικής φαντασίας! Το ΥΠΕΣ έχει χορηγήσει όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένου Προσωπικού Χαρακτήρα εδώ και πολύ καιρό, ενώ η Αρχή έχει ήδη αποστείλει ευρήματά της επί της υπόθεσης. Όσο για το περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.