Διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλθηκε χθες.

Ειδικότερα, διευθυντής καταγγέλλει στην αστυνομία, όπως αποκάλυψε το in.gr , ότι το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ ο ίδιος απουσίαζε από το γραφείο κάποιος έσπασε το λουκέτο και μπήκε στο γραφείο. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.

«Από το εσωτερικό γραφείου μου δεν γνωρίζω αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου μου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάμαι μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί», σύμφωνα με τον διευθυντή.

Λίγο πριν από της τρεις , 4 άτομα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μαζί με τον διευθυντή περάσαν τον κατώφλι του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελίστριας 2. Ο υπολογιστής περιείχε σημαντικά δημόσια έγγραφα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης: «Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τί εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα».

Για άδοξο τέλος της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής προσωπικών δεδομένων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μετά την κλοπή των αρχείων από το γραφείο εκλογών του Εσωτερικών.

«Μπορείτε να μας λύσετε το μυστήριο τι είναι αυτό που εκλάπη ή αλλοιώθηκε από την διεύθυνση εκλογών του υπουργείου σας; Έχει κατασχεθεί ο Η/Υ του κ. Θεοδωρόπουλου στα γραφεία της Ν.Δ. για να μάθουμε όλοι ποια ακριβώς αρχεία περιείχε, πότε μεταφέρθηκαν ή πότε πιθανόν διεγράφησαν;».

«Η ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθει η κα. Κεραμεώς και να δώσει εξηγήσεις, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική», λέει το ΚΚΕ.

Τι αναφέρει η Υπουργός

Η Nίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: «Και η ανεύθυνη λασπολογία συνεχίζεται με ισχυρές δόσεις επιστημονικής φαντασίας! Το ΥΠΕΣ έχει χορηγήσει όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένου Προσωπικού Χαρακτήρα εδώ και πολύ καιρό, ενώ η Αρχή έχει ήδη αποστείλει ευρήματά της επί της υπόθεσης. Όσο για το περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.