Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ιντριγκα στα ευρωψηφοδέλτια

Οι «εμφύλιοι του σταυρού» σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ιντριγκα στα ευρωψηφοδέλτια

Οι «εμφύλιοι του σταυρού» σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ

Ιντριγκες και εσωκομματικές αντιδράσεις για τις επιλογές των προσώπων – Η «πριμοδότηση» ορισμένων υποψηφίων, οι ηχηρές απουσίες και οι ισορροπίες της επόμενης ημέρας.

Το Καρκίνωμα – Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Για πρώτη φορά από το 1974 η Δικαιοσύνη αποκλείει τη συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος σε εκλογική διαδικασία. Η απαγόρευση αφορά τους «Σπαρτιάτες» και δεν εξέπληξε ούτε καν εκείνους που δυσαρέστησε. Διότι την τελευταία δεκαετία και για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση η δημοκρατία μας ζει με ένα διαρκές καρκίνωμα. Ενα αβγό του φιδιού που επωάζεται στους κόλπους της, έστω και αν δεν εκκολάπτεται.

«Φράουλες και αίμα» στο Columbia και στο Yale

Μέρες του ’68 στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Φουντώνουν απ’ άκρου εις άκρον των ΗΠΑ οι φοιτητικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα και drones γύρω από το Columbia.

Τι κρύβει η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Το παρασκήνιο της αναβολής της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Γιατί μπήκαν χειροπέδες στο περιστύλιο της Βουλής

Πως αυστηροποιείται ο  κανονισμός μετά το επεισόδιο βίας που συγκλόνισε το Κοινοβούλιο και τι είχε αλλάξει στον ποινικό κώδικα.

Ενρίκο Λέτα: «Μην είμαστε αφελείς, έχουμε ανάγκη μια Ευρώπη με δόντια»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μιλάει για την έκθεση και τις προτάσεις που υπέβαλε για το μέλλον της ΕΕ και τονίζει: «Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε αφελείς και να δημιουργήσουμε μια Κοινή Αγορά “με δόντια”»

Όταν φάλαινες φυσητήρες ταξιδεύουν στα Κύθηρα

Στα σκαριά σύστημα προστασίας των φαλαινών μέσω της έγκαιρης προειδοποίησης των διερχόμενων πλοίων, τα οποία συνιστούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο – Θα εποπτεύει τις περιοχές μεταξύ Κυθήρων, Ταινάρου και Μαλέα.

Το αμερικανικό όνειρο που θρέφουν τα «ντάινερς» των Ελλήνων

Η έρευνα του καθηγητή Αλέξανδρου Κιτροέφ για τους έλληνες μετανάστες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον πιο χαρακτηριστικό τύπο εστιατορίου στις ΗΠΑ. Μια ιστορία κοινωνικής ανέλιξης με βοηθό την κουζίνα.

Παρεμβάσεις

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης – Καθηγητής ΜΙΤ

Νίκολα Φοξ – Επιστημονική διευθύντρια της NASA

Κατερίνα Ευαγγελάτου – Καλλιτ. διευθύντρια Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Τόμας Έρικσον – Συγγραφέας

Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, «ΟΤ» και «Β2».

Wine Guru

Το δεύτερο τεύχος του «Wine Guru» που κυκλοφορεί εστιάζει ακόμα πιο πολύ στα πρόσωπα και αγκαλιάζει τον κάθε «guru» από το αμπέλι, την παραγωγή, το οινοποιείο, το εστιατόριο και το μπαρ.

Βρισκόμαστε τετ-α-τετ με τον Γιάννη Στάνκογλου και συζητάμε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, γνωρίζουμε από κοντά τον Γιώργο Δ. Ζερβογιάννη, τον καλύτερο Έλληνα Sommelier για το 2024, και εντοπίζουμε μιλώντας με καταξιωμένους, παγκόσμιας φήμης gurus, νέες τάσεις ή παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας την πιο όμορφη περίοδο, το Πάσχα, καταγράφοντας τα ιδανικά ζευγαρώματα για το τραπέζι της Λαμπρής και μετά το καλωσόρισμα του καλοκαιριού που μας βρίσκει στις αυλές και στους κήπους να φτιάχνουμε, εύκολα, δροσερά και λαχταριστά κοκτέιλ.

Vita

Σε αυτό το τεύχος:

  • Κατερίνα Παναγοπούλου: «Δεν μου αρέσουν τα πυροτεχνήματα. Σβήνουν γρήγορα!»
  • Αυτοάνοσα: Οι ασθένειες της εποχής μας. Τι πρέπει να ξέρουμε.
  • Μελάνωμα: Μπορούμε να το προλάβουμε.
  • Πέψη: Η ευεξία περνά από το στομάχι.
  • Πώς δεν θα παχύνουμε στη νηστεία.
  • Οι ασκήσεις που θα μας χαρίσουν γραμμωμένα χέρια.
  • Τι να φάμε πριν βγούμε για περπάτημα.
  • Πόσο αλάτι μπορούμε να καταναλώνουμε;
  • Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς για νεανικό λαιμό και ντεκολτέ.

Μαζί, η εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Και η ειδική Πασχαλινή έκδοση Βημαgazino, με τις ωραιότερες δημιουργίες σε γήινα χρώματα μέσα στην απόλυτη ηρεμία και γαλήνη.

Σε μία ειδική Πασχαλινή έκδοση το «BHMAGAZINO»

Το «BHMAGAZINO» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου όπως πάντα μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι μία πολυσέλιδη, εορταστική έκδοση.

Ενα «BHMAGAZINO» γεμάτο από το φως και τις υπέροχες εικόνες της μεγάλης γιορτής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.