Φωτιά στη Σούδα, κοντά στον Ναύσταθμο

Ισχυροί άνεμοι καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση της φωτιάς στον Ναύσταθμο της Σούδας - Μήνυμα 112 - Εκκενώθηκε

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που καίει σε περιοχή της Σούδας Χανίων κοντά στον Ναύσταθμο. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά προκλήθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος στα Μεγάλα Χωράφια.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, λαμβάνει διαστάσεις, ενώ ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες, ενώ συνδράμει και ο στρατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, αναμένεται και η έλευση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η προσέγγιση λόγω των ισχυρών ανέμων, αναμένεται να επιχειρήσει.

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το flashnews, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.

Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη ενώ εστάλη και μήνυμα «112» να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός. Ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε εικόνες

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.