Η Ιορδανία κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατκά μέσα ενημέρωσης.

Η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της, λένε δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

Ο στρατός βρίσκεται επίσης σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και τα συστήματα ραντάρ παρακολουθούν τη δραστηριότητα των drone.

Παράλληλα, η χώρα ανακοίνωσε ότι  έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων  Al Mamlaka.

Σε ανακοίνωσή της, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πολιτικής Αεροπορίας δηλώνει ότι αποφάσισε «να κλείσει προσωρινά τον ιορδανικό εναέριο χώρο για όλα τα αεροπλάνα (…) από τις 20.00 GMT, δηλαδή στις 23.00 τοπική ώρα» και μέχρι νεοτέρας.

Σημειώνεται ότι οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.