Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών για την υπόθεση της Ηλιούπολης, εκεί όπου χθες (10/4) βρέθηκε νεκρή μια 63χρονη γυναίκα και ο 36χρονος γιος της, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια οικογενειακή τραγωδία.

Αρχικά όλα έδειχναν ότι οι Αρχές ήταν μπροστά σε μία ληστεία, ωστόσο πλέον οι ενδείξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Όπως όλα δείχνουν η 63χρονη ήταν νεκρή εδώ και ημέρες, ενώ μετά ο γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του.

Προηγήθηκε καυγάς

Η κατάσταση που βρέθηκε το σπίτι σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που υπάρχουν για τη συμπεριφορά του 36χρονου δείχνουν ότι είχε προηγηθεί καυγάς. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, δεν έλειπαν χρήματα και κοσμήματα και οι εικόνες μέσα δεν παρέπεμπαν σε καμία περίπτωση σε αιματηρή ληστεία.

Το σπίτι ναι μεν ήταν ανάστατο, όμως παντού βρέθηκαν μόνο τα αποτυπώματα του γιου. Αυτό έκανε τις αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το σενάριο της ληστείας και να στραφούν σε αυτό του οικογενειακού δράματος.

Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σπίτι διαπίστωσε πως προηγήθηκε ο θάνατος της 63χρονης μητέρας και πώς ο θάνατος του 36χρονου γιου της, δεν ήταν ακαριαίος. Όλα δείχνουν πως ο 36χρονος εκτέλεσε τη μητέρα του με καραμπίνα και μετά από ώρες την έστρεψε στον εαυτό του.

Xρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι να στρέψει την καραμπίνα στον εαυτό του. Μετά τον αυτοτραυματισμό του φαίνεται να έφυγε από το σαλόνι που βρίσκονταν το άψυχο σώμα της μητέρας του και να έφτασε στο υπνοδωμάτιο, όπου και τελικά κατέληξε.

Νεκρή εδώ και ημέρες η μητέρα

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής αργά χθες το βράδυ εξαιτίας αφόρητης δυσοσμίας στην περιοχή. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις δύο σορούς επιβεβαίωσε ότι η μητέρα είναι νεκρή εδώ και ημέρες.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουν οι Αρχές μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία. Την ίδια ώρα το πτώμα του 36χρονου βρέθηκε σε ακαμψία και αυτό σημαίνει πως ο θάνατός του υπολογίζεται να είχε επέλθει πριν από περίπου 20 ώρες από τη στιγμή που βρέθηκε.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια την καραμπίνα και εξετάζει τα κινητά τηλέφωνα μητέρας και γιου, σε μια προσπάθεια να ανιχνευτούν κρίσιμα στοιχεία για την τραγωδία.

Το προφίλ της μητέρας και του γιου

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια που δεν έδινε δικαιώματα. Ο 36χρονος όπως λένε ήταν ένας άνθρωπος κλειστός και απόμακρος. Η οικογένεια διατηρούσε μαγαζί στη γειτονιά ωστόσο μετά το θάνατο του πατέρα αυτό έκλεισε.

Τόσο η 63χρονη όσο και ο 36χρονος εργάζονταν με τηλεργασία σε εταιρεία τηλεφωνίας. Δεν έβγαιναν από το σπίτι παρά μόνο για τα απαραίτητα. Ο νεαρός το τελευταίο διάστημα είχε πολλές προστριβές με την μητέρα του.

Εκείνο που κίνησε το ενδιαφέρον των Αρχών ήταν ότι ο 36χρονος βρέθηκε γυμνός. Αυτό παραπέμπει σε σοβαρό ψυχικό νόσημα, ωστόσο δεν είχε οποιοδήποτε ψυχολογικό πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα ο δράστης φέρεται να είχε αλλάξει συμπεριφορά και να έχει γίνει πιο επιθετικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος φέρεται να έκανε χρήση αναβολικών ουσιών ώστε να ενδυναμώσει το σώμα του και εικάζεται πως πιθανότατα αυτό είχε επίπτωση στη συμπεριφορά του. Οι παραπάνω πληροφορίες αναμένονται να διευκρινιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.