Στις 7 Απριλίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων η «Ελληνική Κουζίνα», «Το Ένδοξο 2004», η Μαθητική Εφημερίδα του Σουφλίου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.
Ελληνική Κουζίνα
Σε αυτό το τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας», μαγειρεύουμε μέρα-μέρα πεντανόστιμες συνταγές για την Μεγάλη Εβδομάδα, από λαχταριστά θαλασσινά, νηστίσιμες πίτες, μαγειρίτσα με όλους τους τρόπους, μέχρι το κλασικό αρνί σούβλας.
Η γιορτή του Πάσχα είναι μια γιορτή της «Ελληνική Κουζίνας» και εμείς την τιμάμε με το πιο μεγάλο μέχρι τώρα συνταγολόγιο, αλλά και με αγαπημένους σεφ, τους Γιάννη Λουκάκο, Χάρη Νικολούζο, Σταύρο Υφαντίδη και Μιχάλη Χάσικο, που έστρωσαν μαζί μας ένα εντυπωσιακό τραπέζι με παραδοσιακά λαμπριάτικα εδέσματα εμπνευσμένα από τους τόπους καταγωγής τους, την Στερεά Ελλάδα, την Κέρκυρα, τον Πόντο και την Κρήτη.
Επιπλέον φτιάχνουμε βήμα-βήμα αφράτο τσουρέκι, ανακαλύπτουμε ωραίες ιδέες για το πανάρισμα των λαχανικών, βάφουμε με φυσικό τρόπο αυγά, επισκεπτόμαστε την Βαρβάκειο και μιλάμε με τους ειδικούς για να επιλέξουμε σωστά το αρνί ή το κατσίκι μας και πραγματοποιούμε το πιο ενδιαφέρον ρεπορτάζ σε ζαχαροπλαστεία για να εντοπίσουμε τα πιο λαχταριστά αυγά και τσουρέκια.
Στο ίδιο τεύχος ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να γνωρίσουμε τα ξεχωριστά έθιμα και τις μοναδικές πασχαλινές γευστικές παραδόσεις τους, δοκιμάζουμε τα καλύτερα τσουρέκια και επιλέγουμε τα κατάλληλα κρασιά και cocktails για το Πασχαλινό τραπέζι.
Εννοείται, συνεχίζουμε τα επιτυχημένα μας οδοιπορικά, αυτήν τη φορά στην πανέμορφη ορεινή Αρκαδία, όπου γνωρίζουμε ξεχωριστούς παραγωγούς και τρώμε σε φανταστικές ταβέρνες τοπικές λιχουδιές.
Μαζί,
«ΤΟ ΒΗΜΑ» δίνει ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Το «ένδοξο» 2004
Ολυμπιακοί Αγώνες , Ευρωπαϊκή «Κούπα» στο ποδόσφαιρο, Ελλάδα και Κύπρος στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρκούσε ένα από τα τρία για να θυμόμαστε το 2004, πόσο μάλλον και τα τρία μαζί. Η Ελλάδα στα καλύτερά της. Ήταν μια συναστρία εθνικών εκλάμψεων; Ή μήπως ένα μοτίβο που κατά καιρούς επαναλαμβάνεται στην πορεία αυτού του τόπου; Υπήρξε ένα «πριν» που τα προετοίμασε; Και τι έγινε «μετά»;
Ακόμη,
Η Μαθητική Εφημερίδα του Σουφλίου, και Βημαgazino.