Ως η μοναδική λύση για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου εμφανίζεται πλέον το Πανθεσσαλικό από τη στιγμή που ο φιναλίστ Άρης δεν δέχεται ως έδρα το ΟΑΚΑ δεδομένου ότι βρίσκεται στην Αθήνα και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος ενημέρωσε ότι πρέπει υποχρεωτικά να τηρηθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης, εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση. Ομολόγησε όμως ταυτόχρονα ότι το στάδιο του Βόλου δεν καλύπτει τις προδιαγραφές του νέου νόμου που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις με λειτουργία τελευταίας τεχνολογίας καμερών και ηλεκτρονικό εισιτήριο με συνέπεια η εκδοχή του κεκλεισμένων των θυρών να είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική εκδοχή.

Εκτός κι αν μέσα στο επόμενο, εύλογο, διάστημα έτσι ώστε να διαμορφωθούν ανάλογα τα δεδομένα (μοίρασμα και έκδοση εισιτηρίων, μέτρα ασφαλείας κλπ) καταστεί εφικτό να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το Πανθεσσαλικό να λάβει την απαιτούμενη έγκριση της Αστυνομίας για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Μπαλτάκος: Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις

«Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο τελικός γίνεται στον Βόλο.

Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ. Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο που λέει η προκήρυξη. Πρέπει όμως να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αν δεν τηρηθούν μέχρι ένα χρονικό σημείο, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη και με τον κόσμο λόγω επεισοδίων που μπορούν να συμβούν. Ο δήμαρχος Βόλου δέχεται με περίπου 11.000 φιλάθλους. Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Σήμερα η απόφαση είναι τελικός στον Βόλο χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις, θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου, σύντομα όμως, για προλάβουμε και εμείς να αλλάξουμε απόφαση» ανέφερε σχετικώς ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ερωτηθείς για το Ολυμπιακό Στάδιο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε πως «ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί που το χρησιμοποιούσε ως έδρα ο Παναθηναϊκός».

Μπέος: Είπαμε να έρθει ο κόσμος στον Βόλο

Νωρίτερα κι ενώ αποχωρούσε από τη γραφεία της ΕΠΟ, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε αναφέρει σχετικά προκαλώντας αν μη τι άλλο σύγχυση με την τοποθέτησή του: «Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ. Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κανένα νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου.

Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των ομάδων. Άρα εγώ δεν έχω καμία δουλειά και έχω άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθώ. Εγώ έδωσα το πράσινο φως.

Παραμένω στην ίδια προσέγγιση με πέρυσι, αλλά με γνώμονα ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα Παναθηναϊκός και Άρης, όπως Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ή Άρης – ΠΑΟΚ, είπαμε να έρθει ο κόσμος στον Βόλο κάτω από υπό προϋποθέσεις.

Και για τον Βόλο, και για την πόλη αλλά και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν περίπου 15.000 φίλαθλοι. Η Αστυνομία είναι όσο μπορεί αρνητική, θα ήθελε πιο ήσυχη τη διαδικασία. Θα σας πω πως ο Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει όμως η ΕΠΟ με τις ομάδες».