Στο νέο επεισόδιο του Podcast Το Βήμα στην Ιστορία, που δημιουργήθηκε με αφορμή τον τόμο «Σεφέρης 1963, 60 χρόνια βραβείο Νόμπελ» της έκδοσης Βήμα στην Ιστορία, ο Γιάννης Θ. Διαμαντής, υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», υποδέχεται τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο, ιστορικό και ομότιμο διευθυντή ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ποιητή, κριτικό, επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Κύπρου και συζητούν για τον μεγάλο μας ποιητή.

Σε κάθε επεισόδιο, το Podcast «Το Βήμα στην Ιστορία», φιλοξενεί επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς, φιλοδοξώντας να εμβαθύνει στα γεγονότα, τις στιγμές και τα φαινόμενα που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία.

Άλλωστε, οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παρακολούθησαν καθεμιά από αυτές τις συνταρακτικές εξελίξεις και συνέβαλαν καθοριστικά στην καταγραφή τους στην ιστορία της χώρας.

Το αρχείο τους γίνεται τώρα πολύτιμο εργαλείο για την βαθύτερη διερεύνησή τους, τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους πολίτες που έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πρωτογενείς πηγές και μαρτυρίες της εποχής.

Στο σημερινό επεισόδιο, συζητιούνται:

*Η εμβληματική προσωπικότητα του Γιώργου Σεφέρη

*Ο Σεφέρης ως διανοούμενος και η οπτική του για αυτόν τον χαρακτηρισμό

*Η σχέση του με τους ομότεχνούς του

*Τα χαρακτηριστικά του ύφους του Σεφέρη και η συμβολή του στα ελληνικά γράμματα

* Η ιδιότητα και η πορεία του ως διπλωμάτη

* Οι πολιτικές του πεποιθήσεις και η στάση του απέναντι στην δικταορική διακυβέρνηση

* Η σχέση του με την σύζυγό του, Μαρίκα Ζάννου

* Το βραβείο Νόμπελ και οι αντιδράσεις για την απήχηση του ποιητή

* Πώς θα ήταν η ποίηση του Σεφέρη αν ζούσε σήμερα

Κάνε εγγραφή στο Podcast Το Βήμα στην Ιστορία στο Spotify, και τα Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος/η τα νέα επεισόδια.