Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μαξίμοβιτς

Το συμβόλαιο του 29χρονου Σέρβου χαφ που αφήνει το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Χετάφε για να ενταχθεί στο «τριφύλλι» από την 1η Ιουλίου είναι διάρκειας τριών ετών.

Τη συμφωνία της με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς επισημοποίησε την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνοντας την πρώτη μεταγραφή του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Σέρβος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και θα ενταχθεί στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας από το προσεχές καλοκαίρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την ισπανική Χετάφε.

Ο Μαξίμοβιτς γεννήθηκε στις 26/1 του 1995. Από τα εφηβικά χρόνια εντάχθηκε στην ακαδημία του Ερυθρού Αστέρα, προτού ως ενεργό στέλεχος της Σερβίας Κ19 μετακόμισε στη σλοβένικη η Ντομζάλε. Την άνοιξη του 2015 υπέγραψε στην Αστάνα του Καζακστάν και στη διάρκεια της θητείας του εκεί αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σερβίας Κ20. Ήταν μάλιστα αυτός που είχε σκοράρει στο 118′ της παράτασης διαμορφώνοντας το 2-1 επί της Βραζιλίας στον τελικό.

Αμέσως μετά (καλοκαίρι 2017) ο Μαξίμοβιτς πρωτομετακόμισε στη LaLiga για λογαριασμό της Βαλένθια. Στις «νυχτερίδες» πάντως δεν καθιερώθηκε κι ένα χρόνο αργότερα βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη (Χετάφε). Στη Μαδρίτη εγκαταστάθηκε μόνιμα, καθώς έχει ήδη αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 παιχνίδια μέσα σε αυτήν την εξαετία.

Με την εθνική Σερβίας έχει καταγράψει πλέον 48 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και τρεις που μέτρησε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.