Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για χώμα που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις μέρες μετά την τραγωδία χώμα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο

Νέες στοιχεία από τη δικογραφία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στα Τέμπη, στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό.

Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, αποκάλυψε -όπως προκύπτει από δικογραφία- ότι το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα «δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια».

«Το χώμα -που ήταν σε 30 φορτηγά- δεν μεταφέρθηκε στο Κουλούρι μαζί με τα υπόλοιπα συντρίμμια και τα βαγόνια» λέει «αλλά δόθηκε εντολή να μεταφερθεί σε ιδιωτικό οικόπεδο, το οποίο (χώμα) χαρακτηρίστηκε «άχρηστο» είπε στο OPEN.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο ανακριτής διαπίστωσε «έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο. Έχουν χαθεί κρίσιμα στοιχεία». Ο κ. Μαρακάκης είπε ότι ο εργολάβος έχει πει πως πήρε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία. Το θέμα όμως έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.

Ακούστε μετά το 11:00:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.