Στις 14 Φεβρουαρίου και κατά την 6η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεσμευόταν ότι «η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει όσα εμπόδια κι αν βρούμε». Μετά από 35 ημέρες, κι αφού μεσολάβησε μια σύντομη αντιπαράθεση με την προηγούμενη διοίκηση, έγινε ένα πρώτο -πλην άκρως σημαντικό- βήμα προκειμένου η διαδικασία ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό να μπει σε ράγες και να «τρέξει» χωρίς επιπλέον χρονοτριβή.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα την Τρίτη (19/3) η Δημοτική Επιτροπή, πρόκειται να υποβληθεί το σχετικό αίτημα εκταμίευσης των 115 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν το κύριο έργο του πρότζεκτ. Είναι χρήματα που έχουν από διετίας (Φεβρουάριος του 2022) εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης με σχετική δημοσίευση στη Διαύγεια, αλλά παρέμεναν μέχρι σήμερα «παγωμένα». Η χρηματοδότηση αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να υποβάλει πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έτσι ώστε να εγκριθεί επιπλέον κονδύλι 6.863.881,99 εκατ. ευρώ «για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών» από το οικόπεδο που θα χτιστούν οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού. Είναι ένα έργο διάρκειας τεσσάρων μηνών που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής και επί της ουσίας αφορά όλες τις χωματουργικές εργασίες που πρέπει να προηγηθούν έτσι ώστε ο χώρος να καθαριστεί και να παραδοθεί τακτοποιημένος.

Μάλιστα αύριο Τετάρτη (20/3) ο Χάρης Δούκας έχει κανονίσει να δει τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Για τον δήμαρχο Αθηναίων η Διπλή Ανάπλαση είναι άλλο ένα στοίχημα που θέλει να κερδίσει οσονούπω, αναμένοντας την απαιτούμενη συνδρομή από τους υπόλοιπους φορείς. Το Υπουργείο είναι εξ αυτών.