Κολωνός: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για Μίχο – Αγορεύει η πολιτική αγωγή

Εξακολουθούν οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό. Αγορεύει η δικηγόρος της 12χρονης

Συνεχίζονται και σήμερα οι έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό ενώ η δίκη προχωρά με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Στον απόηχο των διαμαρτυριών που έχουν ξεσπάσει από την περασμένη Τετάρτη αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής του βασικού κατηγορουμένου Ηλία Μίχου, εξελίσσεται αυτήν την ώρα η αγόρευση της δικηγόρου του 12χρονου θύματος, Ασπασίας Ταραχοπούλου.

Ο αντίκτυπος της προχθεσινής εισαγγελικής πρότασης επηρρέασε μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου εχθές ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι μεταξύ βουλευτών της Αντιπολίτευσης και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, έως του σημείου να ζητήσουν την παραίτησή του.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συγκεντρωμένοι βρίσκονται έξω από το Εφετείο, επί της οδού Λουκάρεως και δίνουν συνέχεια στην διαμαρτυρία που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές  καταγγέλουν την εισαγγελική πρόταση για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση του Ηλία Μίχου συγκριτικά με την αρχική κατηγορία, ως απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της  πρωτοφανούς αυτής κακοποίησης και εκμετάλλευσης σεξουαλικής αλλά και οικονομικής ενός ανήλικου παιδιού 12 ετών.

Τεταμένη εκτιμάται πως είναι η ατμόσφαιρα και μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η ποινική διαδικασία  με την αγόρευση των συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας την περασμένη Τετάρτη, κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης ενώ επιπλέον πρότεινε την μετατροπή του αδικήματος της μαστροπείας σε αυτό της παροχής διευκολύνσεων στην ανήλικη ώστε να εκδίδεται.

Απεναντίας ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για το αδίκημα της μαστροπείας.

Η «εξοργιστική» πρόταση και ο «ερωτευμένος» Μίχος

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο MEGA καλημέρα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στο MEGA χαρακτήρισε «Εξοργιστική» την εισαγγελική πρόταση». Επιπροσθέτως είπε ότι είναι σαφές από τη δικογραφία και από την κατάθεση της ανήλικης ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος χρησιμοποίησε βία προκειμένου να επιτύχει την ερωτική του συνεύρευσης με την ανήλικη όπως επίσης και απειλή με τη χρήση όπλου.

Αντίθετα με τις καταθέσεις της μικρής που μιλά για βιασμό, ο Ηλίας Μίχος επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω του την κατηγορία αυτή , κάτι που σε πρώτο χρόνο  έχει καταφέρει με επιτυχία  αν λάβουμε υπόψην την εισαγγελική πρόταση.

Στην προσπάθειά του αυτή ο κατηγούμενος μάλιστα ο Ηλίας Μίχος δήλωσε ερωτευμένος με την ανήλικη και απέδωσε  την ερωτική του συνεύρευση με το ανήλικο παιδί – που κατά το χρόνο της τελέσεως της πράξης ήταν μόλις 11 ετών –  στη συναίνεση από μεριάς του.

«Η εισαγγελική πρόταση δεν πατά πουθενά», εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο

Η εκτίμηση της εισαγγελέως όπως αυτή την διατύπωσε στην αγόρευσή της, ότι δηλαδή η 12χρονη μικρή και ο 56χρονος Ηλίας Μίχος  συνεβρέθηκαν ερωτικά με τη συναίνεση του ανήλικου θύματος έχει εξοργίσει μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης και έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος  είναι ότι οι αντιδράσεις ξέσπασαν την ίδια ημέρα της αγόρευσης της εισαγγελέως και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν τόσο στην περιοχή του Κολωνού όσο και στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες επαναλήφθηκαν για δεύτερη ημέρα και εχθές, Πέμπτη, ενώ το ζήτημα απασχόλησε και το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την έντονη αντιπαράθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς  με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων προχώρησαν σε δήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον του δικαστηρίου για τη στοχοποίησή τους, όπως υποστηρίζουν, επειδή υπερασπίζονται τους εντολείς τους. Όπως φέρονται να υποστήριξαν, φορείς της κοινωνικής και πολιτικης ζωής, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης, διατυπώνουν απόψεις στο δημόσιο διάλογο που «καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.