Η Καθαρά Δευτέρα υποδέχεται την περίοδο της Σαρακοστής που πολλοί, ακολουθώντας τις επιταγές της θρησκείας μας, νηστεύουν μέχρι το Πάσχα. Την ίδια περίοδο πολλοί ακόμη αποφασίζουν να κάνουν μια ευεργετική αποτοξίνωση στον οργανισμό τους, αποφεύγοντας το κρέας και, συχνά, τα γαλακτοκομικά. Παρόλο, όμως, που η Σαρακοστή είναι μια περίοδος εγκράτειας, οι συνταγές της δεν στερούνται γεύσεις ή φαντασίας και αυτό μάς το αποδεικνύει περίτρανα το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με πιάτα που ξεχωρίζουν για την νοστιμιά τους αλλά και την ενέργεια που μπορούν να μας χαρίσουν.

Μαγειρέματα, άλλοτε εμπνευσμένα από την παράδοση και άλλοτε από την σύγχρονη κουζίνα, με διαλεκτές πρώτες ύλες, εποχιακά λαχανικά, φρέσκα θαλασσινά και όσπρια, που αγαπάει τόσο ο ελληνικός λαός αλλά και όλη η Μεσόγειος.

Στα «Αυθεντικά Σαρακοστιανά» θα βρείτε συνταγές που θα σας ταξιδέψουν στα νησιά μας και θα σας θυμίσουν τα Κούλουμα της παιδικής σας ηλικίας και, επιπλέον, θα ανακαλύψετε πολλές χορτοφαγικές συνταγές που θα υιοθετήσετε όλο τον χρόνο και συχνά θα ανατρέχετε σε αυτές, όταν θα θέλετε ένα χορταστικό και, ταυτόχρονα, υγιεινό γεύμα.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες, σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως και γλυκά, για να ανατρέχετε εύκολα εκεί που θέλετε και να βρίσκετε αμέσως εκείνη την συνταγή που θα σας εμπνεύσει και θα απογειώσει τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Υπάρχουν, ακόμη, συνταγές που μπορούν να ακολουθήσουν όσοι ακολουθούν τη vegan διατροφή, άλλες που αφορούν τους pescatarians και άλλες εκείνους που αποφεύγουν τα λιπαρά και τα αβγά.

Ανάμεσα σε άλλα θα μάθετε να φτιάχνετε απίστευτη γαριδομακαρονάδα, μαγειρίτσα με θαλασσινά και νηστίσιμο αβγολέμονο, μαυρομάτικα με μανέστρα και λαχανικά, γιουβαρλάκια νηστίσιμα με γαρίδες, αγκινάρες λεμονάτες με μάραθο, ταραμοσαλάτα και γλυκιά σκορδαλιά με αμύγδαλο, ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και φασολάκια αλλά και πεντανόστιμα γλυκά όπως λουκουμάδες της παραλίας, νηστίσιμη μπουγάτσα, αρωματικό χαλβά με καρότο, ραβανί ινδοκάρυδο και κέικ λαδιού χωρίς αβγά και βούτυρο.

Μαζί με τις συνταγές διαβάστε τα μυστικά της Αργυρώς που εξασφαλίζουν σίγουρη επιτυχία σε κάθε μαγείρεμα αλλά και τις συμβουλές της για ένα αξέχαστο τραπέζι τα Κούλουμα.