Υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα «Πατριώτες» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου θα είναι στις ευρωεκλογές η Γεωργία Μπίκα. Το όνομά της βρίσκεται στους 10 πρώτους υποψήφιους που ανακοίνωσε το κόμμα.

Οι υποψήφιοι είναι:

  1. Πανταζίδου Όλγα – Συντονίστρια Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Βασιλειάδου Όλγα – Ειδική Παιδαγωγός
  3. Μπίκα Γεωργία – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
  4. Κούρου Ράνια – Επαγγελματίας
  5. Λάβδας Ελευθέριος – Καθηγητής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  6. Τσολιάς Πέτρος – Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  7. Μπίθας Ορέστης – Χημικός Μηχανικός
  8. Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος – Νομικός, Συντονιστής Ημαθίας
  9. Κοσματόπουλος Αθανάσιος – Χειρουργός, τ. Δήμαρχος
  10. Μπέλλος Μιχάλης – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Υπενθυμίζουμε ότι η Γεωργία Μπίκα είχε καταγγείλει τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά του 2022. Το βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απάλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο για όσα είχαν γίνει στο πάρτι. Η 26χρονη είχε κατηγορηθεί -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι.

Η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα έγινε δεκτή σε πρώτο στάδιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο πρότεινε τον διακανονισμό ανάμεσα στην ίδια και την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» είχε πει μέσω του thesstoday.gr ο δικηγόρος της 24χρονης, Νίκος Διαλυνάς,