Το απόγευμα της Τετάρτης (13/03) η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού διοργάνωσε συγκέντρωση κατά της εισαγγελικής πρότασης για αθώωση του Ηλία Μίχου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του Δημήτρη Μιχαλάκη για το in.gr λίγο μετά τις 19.00 εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το μετρό των Σεπολίων και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το σημείο όπου διατηρεί το μαγαζί του ο κατηγορούμενος. «Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά», «Εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές», «Με την 12χρονη είμαστε μαζί», ανέφεραν ορισμένα από τα πλακάτ που κρατούσαν.

Όταν η πορεία έφτασε στο σημείο που διατηρούσε μαγαζί ο Ηλίας Μίχος τα πράγματα ξέφυγαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και έσπασε τη τζαμαρία σε ένα σουβλατζίδικο παρακείμενο στο μαγαζί

Τα ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων με τους διαδηλωτές να σκορπούν στα στενά της περιοχής. Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν και τα επεισόδια τερματίστηκαν.

Νέα συγκέντρωση την Πέμπτη

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού πέραν της σημερινής συγκέντρωσης στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, απευθύνει κάλεσμα και για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Αίτημα τους να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της μητέρας

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης. Νωρίτερα εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

«Η κ. εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη» είπε στο «Live News» του MEGA ο Απόστολος Λύτρας. «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τo δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;» πρόσθεσε.