Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 72χρονος καρκινοπαθής στην Κρήτη, περιμένοντας το φάρμακο για να ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία του. Ένα φάρμακο, που όπως είπε ξάδερφός του, έφτασε τελικά την ημέρα της κηδείας του.

Όπως περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ευτύχης Σαρζετάκης ο 72χρονος ταλαιπωρήθηκε και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί καθώς δεν είχε άμεσα την φροντίδα και την ιατρική αντιμετώπιση που έπρεπε, σύμφωνα με την κρίση των συγγενών του. Οι συγγενείς του αναζήτησαν στο εξωτερικό το φάρμακο που δεν υπήρχε διαθέσιμο στην Ελλάδα, ώστε να ξεκινήσει την θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός όγκου 6 εκατοστών που είχαν εντοπίσει οι γιατροί.

Οι συγγενείς του αναζήτησαν το φάρμακο, ακόμη και μέσω βουλευτών, αλλά όταν δεν βρέθηκε αναζητήθηκε το σκεύασμα στην Γερμανία. Παραγγέλθηκε και κατά τραγική ειρωνία έφθασε ταχυδρομικά στο σπίτι του καρκινοπαθούς το βράδυ της κηδείας του!

Η συγγνώμη στην οικογένειά του

Ο κ. Σαρτζετάκης σημείωσε ότι ο 72χρονος υπέφερε από φρικτούς πόνους για πολλές ημέρες και νύχτες λόγω του καρκίνου, δυσκολευόταν να κοιμηθεί και δεν μπορούσε καν να μετακινηθεί και να φτάσει στο νοσοκομείο, όταν ειδοποιήθηκε για να πάει για την θεραπεία του.

Ανέφερε ακόμη πως ο αυτόχειρας άφησε ένα σημείωμα προς τα παιδιά, τα εγγόνια και τους άλλους συγγενείς του, αναφέροντας ότι τους αγαπά και ζητά συγγνώμη για τον πόνο που τους προκαλεί με την πράξη του. Δίπλα στο σημείωμα είχε αφήσει και ένα ποτηράκι που ήπιε στην υγεία τους, πριν αυτοκτονήσει.