Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση αποστολή emails από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες.

«Η υπόθεση με τα email που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

«Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού.

Εσωτερικός έλεγχος και στο ΥΠΕΣ

«Η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο» είπε στο ERTNews η Νίκη Κεραμέως υπενθυμίζοντας ότι από 4/3 έχει ξεκινήσει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα μαζικά email σε απόδημους Έλληνες

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία» διευκρίνισε η υπουργός λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.