Νέα εξέλιξη είχαμε στην υπόθεση των Παλαιοχριστιανών από την Κορινθία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 15χρονος γιος του Μανώλη το έσκασε και κανείς δεν γνωρίζει που είναι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόκειται για το παιδί το οποίο είχε βρεθεί στην ορεινή Κορινθία και είχε μεταφερθεί στο Παίδων. Στη συνέχεια το πήγαν σε δομή φιλοξενίας όπου και παρέμενε μέχρι και τώρα.

Την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πατέρα του σε εξωτερικό χώρο παρουσία συνοδού, ο 15χρονος άρχισε να τρέχει και χάθηκαν τα ίχνη του.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Από την πλευρά του ο πατέρας του 15χρονου σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 επεσήμανε: «Το παιδί την κοπάνησε! Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, δεν ξέρω και αν ήταν και στημένη. Εκεί πέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και είχε μια στρατιά αστυνομικών. Εγώ ήμουν μέσα σε ένα καφέ ενός φίλου μου που είχε εκεί πέρα στο γήπεδο και ξαφνικά έρχεται η συνοδός του παιδιού και μου λέει ‘έφυγε. Που είναι ο γιος σου;’ Τώρα όλο αυτό μέσα σε ένα χώρο που έχει αστυνομικούς, που έχει και κάμερες, που έχει συνοδό.

Έψαχνα, ρωτούσα τους αστυνομικούς εκεί πέρα, οποιονδήποτε μπορεί να μου δώσει πληροφορίες μαζί με την συνοδό. Ε, μέχρι που η συνοδός με απείλησε με τον εισαγγελέα δηλαδή, σαν να μου επέρριπτε ευθύνες. Ε και σηκώθηκα και έφυγα, λέω άμα είναι τώρα να τα βάζει μαζί μου έλεος.  »

Πήγα να τους κεράσω ένα σουβλάκι, ήταν και η συνοδός. Σε κάποια φάση, βγήκαν έξω το παιδί και η συνοδός. Μετά αγνοείται το τι έγινε. Εγώ ήμουν μέσα δηλαδή, σε βιντεοσκοπούμενο χώρο, ήταν δίπλα μου αστυνομικοί, καθόντουσαν. Δεν είχα κάποια εμπλοκή στο όλο θέμα».

«Πολλά θέλουν να μου χρεώσουν»

Στη συνέχεια σε ερώτηση που δέχτηκε για το εάν έχει εκείνος ευθύνη είπε: «Την ευθύνη του παιδιού δεν την είχα εγώ. Πώς δηλαδή, ας πούμε, να υποκίνησα εγώ από τη στιγμή που δεν είχα εγώ κάποια ευθύνη και ούτε κατάλαβα και τι έγινε. Δεν είναι παράλογο αυτό; Πολλά θέλουν να μου χρεώσουν αλλά να δούμε όμως τι γίνεται στην πραγματικότητα. Από την αρχή της ιστορίας, ναρκωτικά ήθελαν να μου βρουν, με αστυνομικού σκύλους, όπλα ήθελαν να μου χρεώσουν, αιμομιξίες θέλουν να μου χρεώσουν, τώρα με το παιδί θα θέλουν να μου χρεώσουν, εντάξει…

Το κράτος πήρε τη μέριμνα των παιδιών, η μία κόρη μου παραλίγο να αποβάλει, τα παιδιά καταλήξανε να είναι φρουφούμενοι στο Παίδων. Το παιδί ανέβασε πυρετό γιατί ήταν δύο εβδομάδες μέσα υγιές, σε ένα άρρωστο περιβάλλον. Τώρα έχουμε αυτό το περιστατικό.

Λοιπόν αυτή η μέριμνα του κράτους με αγαλλίασε, είμαι τρισευτυχισμένος. Αισθάνομαι ότι έχω ένα κράτος που μεριμνά. Θα καταθέσω με τον δικηγόρο μου τις ανάλογες μηνύσεις»