Σφοδρή επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχετικά με μία αναφορά του γραμματέα του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ‘θα αναγκάζονται να αναζητούν ‘sugar daddies’ με τα γνωστά ανταλλάγματα», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Και δήλωσε ότι πρόκειται για μία «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση».

«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αγαπηδάκη: Δε χρειαζομαστε sugar daddies

Την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκάλεσε το σχόλιο του. κ. Κουτσούμπα. Η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο».

Μάλιστα, τον καλεί να ζητήσει σύγνωμη για την δήλωσή του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η κ. Αγαπηδάκη

Χιλιαδες γυναίκες δουλεύουμε και σπουδάζουμε παράλληλα, εδώ και δεκαετίες και καταφέρνουμε να σταδιοδρομήσουμε επαγγελματικά με την αξία μας.

Δε χρειαζομαστε sugar daddies, ψηφίζουμε, δουλεύουμε, έχουμε κατακτήσει την ανεξαρτησία μας. Είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο.

Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κύριε Κουτσούμπα και δε χρειαζόμαστε τριαντάφυλλα (νισάφι κάθε χρόνο) αλλά μια συγγνώμη. Έτσι θα τιμήσετε όλες μας.

Η δήλωση Κουτσούμπα που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε σε μια δηκτική δήλωση κατά την ομιλία του για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

«Επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν Εκπαίδευση και όχι η περιστολή του»

ΠΑΣΟΚ: Κακός σύμβουλoς η αγωνία Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben

Αντιδρώντας στη δήλωση Κουτσούμπα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν δηκτικά πως «η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος».

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε σεξιστική τη φράση του κ. Κουτσούμπα, αναφέροντας ότι «δεν περιμέναμε από τον γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Κουτσούμπα προκαλούν θλίψη

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά σε ανάρτηση στα social media.

Από την πλευρά του και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον γ.γ. του ΚΚΕ για το «sugar daddies» που είπε στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «έπεσαν τα προσωπεία» με την «άνευ προηγουμένου σεξιστική δήλωση» του Γ.Γ. του κόμματος.

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση Ποια ήταν αυτή; «Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies»».

Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες.

Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας.

Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων, αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής…» αναφέρει η ανακοίνωση.